avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare minor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare minor

Buna ziua. Am si eu o intrebare as dori sa angajez o persoana minora (17 ani) ca barman (vanzatoare la bar)...program de 6 ore cu pauza de masa, zile libere pe saptamana. si salar de incadrare minim pe economie socotit la 8 ore/zi,fara ore de noapte....am voe sa o angajez sau ma trezesc cu toate controalele pe capul meu?.))
Cel mai recent răspuns: simonasim30 , utilizator 15:36, 6 August 2016
1. Conform Codului muncii, art. 13(1), persoana fizica dobandeste capacitate de munca la implinirea varstei de 16 ani.

2. Fiind vorba de o persoana cu varsta peste 16 ani o puteti angajat fara nici o problema.
va multumesc frumos pt raspuns
am tot intrebat si m-am izbit tot de problema ,,e minor nu are voe sa vanda bauturi alcoolice si tigari,,..((
1. Nu cunosc sa fie scris undeva asa ceva.

2. Nu ai voie sa vinzi tigari unui minor.
tudorvaleriu a scris:

1. Nu cunosc sa fie scris undeva asa ceva.

2. Nu ai voie sa vinzi tigari unui minor.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii cu privire la angajarea unui minor angela33 angela33 Buna sera, fiul meu de 17 ani isi doreste sa lucreze in aceasta vara si si-a gasit ca si barman intrun bar. Este primul lui servici deci fara experienta. La ... (vezi toată discuția)
Job la vârsta de 16 ani Andrei Christian Andrei Christian Bună ziua, acum câteva luni am împlinit vârsta de 16 ani, și aș vrea să mă angajez într-o fabrica (cred că asta este) unde se lipesc piese ... (vezi toată discuția)
Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze undeva cu acordul parintilor in timpul scoli are ceva? Nicoara99 Nicoara99 Am si eu o intrebare! Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze, cu acordul parintilor, in timpul scolii are ceva? (vezi toată discuția)