avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladire cu un proprietar, terenul aferent cladirii alt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladire cu un proprietar, terenul aferent cladirii alt proprietar

Buna ziua,

Sunt proprietara unei cladiri construite inainte de 1990, iar terenul aferent cladirii a fost dobandit dupa 1995 cu legea retrocedarii de catre alt proprietar. Cladirea a fost dobandita inainte de a dobandi proprietarul terenul.
In cazul acesta proprietarul are dreptul sa ne ceara chirie sau demolarea cladirii?
Am solicitat cumpararea terenului aferent cladirii si proprietarul refuza sa-l vanda.
Am citit ca pentru cladirile construite inainte de legea fondului funciar din 1991, proprietarii pot face cerere pentru a dobandi proprietate asupra terenului cladirii, in suprafata de pana la 1000 mp.
In caz ca se poate obtine terenul pe baza acestei legi , unde pot sa depun cererea de dobandire a terenului?
Sau care este rezolvarea acestei situatii?

Multumesc.
Cu stima,
Olint Adriana
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:18, 7 August 2016
Termenul de depunere a acestor cereri a expirat. Oricum Dvs. nu va încadraţi.
Soluţia ideală ar fi cumpărarea terenului.
Rămăneţi în expectativă, şi dacă vă dă în judecată apelaţi la un avocat. NU cred că instanţa de judecată ar dispune demolarea clădirii.
Succes !
Olint a scris:

Sunt proprietara unei cladiri construite inainte de 1990, ...

Dna. Olint, din ce an aveti titlu de proprietate pentru cladire si in ce consta titlul?
Sunteti intabulata la cartea funciara? Daca da, din ce an?
Terenul de sub cladire este grevat, in favoarea dvs., de un drept de folosinta, accesoriu dreptuli dvs. de proprietate? Sau, nu?

Si opinia mea este, asijderea lui @bestlegis, ca dvs. puteti adopta o pozitie pur pasiva, in expectativa (dar cu urechile ciulite, pe atentiune, cu grad de alerta galben spre portocaliu), dar intre timp puteti lua legatura cu un jurist pentru ca la nevoie sa fiti in garda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unei hale este necesara autorizatie de demolare emisa de primarie? codorinel codorinel Urmare unui litigiu privind revendicarea unor terenuri, am cumparat mai multe cladiri aflate pe acele terenuri (cladiri construite din caramida si o hala ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat o constructie care nu are autorizatie de constructie kyky22 kyky22 Buna ziua. Detin o societate comerciala care in urma cu 6 luni a inchiriat o cladire pe un termen de 5 ani. In urma cu putin timp am aflat ca aceasta ... (vezi toată discuția)