avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog frumos dati-mi un sfat - executare bun comun
Discuție deschisă în Executare silită

va rog frumos dati-mi un sfat - executare bun comun

am luat un umprumut de la cec in 2007 in valoare de 21000 ron, impreuna cu sotul. In 2010 am divortat iar imprumutul nu a mai fost platit de nici unul dintre noi. Mentionez ca in timpul casatoriei am cumparat un teren si am construit o casa .
Acum eu am primit executare silita asupra salariului, fostul sot fiind plecat in belgia. Mi-am bagat demisia . Vreau sa aflu in ce parte se va indrepta executorul acum, spre sot sau spre casa ?
Dc se indreapta executarea spre casa , cat timp va dura pana ce va fi scoasa la licitatie si vanduta?
Cel mai recent răspuns: flocanelu , utilizator 22:54, 20 August 2016
Ca să se facă executare asupra imobilului trebuie ca banca să ceară partajul. Până atunci se vor folosi alte modalități de executare silită, de ex: poprire asupra salariului sau asupra conturilor bancare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
Adrian ALBU, Avocat
dar eu mi-am bagat demisia, conturi nu am. Casa este pe numele la amandoi, la fel si imprumutul. Mai este nevoie de partaj in cazul asta?
Nu e nevoie de partaj pt ca ambii sunteți datori față de banca.
Durata executarii silite depinde de foarte multi factori (respectare termene proceduarale, pasivitatea creditorului, etc.).
Merita de verificat putin cand a fost declarata exigibila toata suma, sa vedeti problematica prescripţiei (stiu, a fost incuviinţată executarea silită).
Daca de la ultima plata ( rata ) efectuata catre Banca au trecut mai bine de 3 ani, poteti invoca prin contestatie la executare PRESCRIPTIA executarii silite.
Daca sunteti executata silit printr-o firma de recuperare gen Kruk Romania Srl invocati prin contestatie la executare, EXCEPTIA LIPSEI CALITATII DE REPREZENTANT conform Deciziei nr. 9 din 04.04.2016 data de ICCJ obligatorie pentru toate instantele, si cereti anularea tuturor actelor procedurale facute de mandatarul bancii. Va trebuie totusi un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita micheline86 micheline86 Buna ziua, Am primit un dosar de la un BEJ in legatura cu poprirea pentru neplata unui credit preluat de Kruk. Inca sunt in termen pt depunerea ... (vezi toată discuția)
Executare silita popalucian popalucian Buna seara , In data de 06.12.2005 am cumparat 3 produse de la ALTeX prin o banca anume (Fi.... Bank). Dupa 6 luni am incetat plata ratelor ( contracul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o problema cu kruk. am un credit de 2500e ... Oana 1989 Oana 1989 Buna ziua am și eu o problema cu kruk. Am un credit de 2500e din 2008 iar acum cei de la kruk mă tot sunat sa facem înțelegere de plata. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)