In data de 06.12.2005 am cumparat 3 produse de la ALTeX prin o banca anume (Fi.... Bank). Dupa 6 luni am incetat plata ratelor ( contracul stipula 30 de rate), fiindca am ramas fara servici. Banca m-a tot sunat o perioada dupa care a incetat,
dar nu cred actionat in instanta, deoarece nu am primit nici o instiintare .
Acum dupa aproape 11 ani ma trezesc ca Kruk mi-a preluat ,,creditul,,. In data de 01.07.2016 Kruk ma dat in judecata avand ca obiect incuviintare execurate silita.(acest lucru il stiu din actele ce le-am primit de BEJ,,exectutor,,). Pe data de 19.10.2016 am primit de la executorul judecatoresc un plic ( posta-curier), o instiintare prin care ma anunta ca mi se pun preopiri pe toate conturile bancare, pana la plata creantei de 3712.35 RON( incluse taxele executorului). Eu am cateva nelamuriri care o sa le enunt in urmatoarele intrebari :
1 Daca banca de la care am creditul nu m-a actionat in instanta , datoria nu s-a prescris la 3 ani de la ultima plata ?
2 Kruk-ul nu ar fi trebuit sa m-a actioneze in instanta ? Sau sa imi trimita notificari ?
3 Exectutorul are voie sa puna propire pe un cont in care fac plati pt un imprumut Activ( Am un imprumut obtinut anul acesta)?
4 Ce acte ar fi trebuit sa imi trimita executorul in afara de instiintarea preopririi.?
5 Ce sanse de castig am, daca fac contestatie la executarea silita.