avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

Buna seara

Ce se intampla daca 2 soti au divortat in anul 1999 dar nu au efectuat partajul nici pana in zilele noastre luand in considerare urmatorul fapt: casa a cumparat-o sotul inainte de casatorie, dar ratele le-a achitat impreuna cu sotia.
Cine si la ce are dreptul in momentul de fata?
Indrumati-ma si spre reglementarile legale.
:">

say
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 12:06, 21 August 2009
Va multumesc.
Am citit si eu intre timp, in tratatul de procedura civila si in cod.

Cele bune
say
Gresit, Mihai!
Casa este bun propriu al sotului, astfel ca nu poate fi admisa o actiune de partaj pentru ca nu exista 2 coproprietari ai bunului imobil. Atunci, chiar imprescriptibila, in speta este inadmisibila!
Sotia da, are un drept de creanta in ceea ce priveste jumatate de cval. ratelor achitate in timpul casatoriei, dar acest drept este prescriptibil in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului. Dupa expirarea acestui termen de prescriptie, dreptul nu mai poate fi valorificat prin instanta, ci doar daca sotul debitor achita datoria DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, exact cum a spus "DA" in fata ofiterului de satre civila, la data incheierii casatoriei!...;)
poate sa faca actiune de partaj si sa dovedeasca ca ratele au fost platite impreuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț GabrielaCarausu GabrielaCarausu Soțul meu are apartamentul cumpărat înainte de căsătorie, dar am plătit 15 ani rate împreună. În caz de divorț am drept de proprietate? (vezi toată discuția)
Interventie in interesul uneia dintre parti ada82 ada82 In situatia in care sunt in divort , iar apartamentul in care locuiam a fost cumparat de mine inainte de casatorie , insa ratele le-au plaltit parintii mei si ... (vezi toată discuția)
Partaj-casa nationalizata VerTrad1 VerTrad1 Un sfat va rog pentru urmatoarea situatie: sotia nu stia ca sotul achizitionase cu putin timp inaintea casatoriei in baza unui contract incheiat cu statul o ... (vezi toată discuția)