Buna ziua.Am o intrebare. In anul 1990 am facut partajul cu fosta sotie (divortul a fost efectuat in 1986),in urma caruia mi-a fost atribuit apartamentul proprietate personala dobandit de amandoi sotii in timpul casatoriei,urmannd ca eu sa-i platesc o sulta fostei sotii.Din varii motive nu am platit acea sulta si doresc sa stiu daca prescriptia de 3 ani este valabila si in acest caz? Mentionez ca fosta sotie nu a mai luat legatura cu mine decat in primii 2-3 ani sa intrebe de copilul nostru care mi-a fost incredintat mie.Actualmente nu mai stiu nimic despre ea.
Buna ziua,
DA, functioneaza prescriptia de 3 ani.
Legal asa este, moral ....
Va trebui sa o chemati pe fosta in judecata si sa solicitati sa se constate intervenita prescriptia daca datoria este inscrisa in C.F.
Este vorba de anul 1990 nu exista atunci CF.Poate nu e moral dar a lasa copilul e moral .?. s-apoi era vorba de circa 15% din valoarea casei stabilita de expertiza. Nu cunosc adresa actuala nu am de unde s-o iau. Cum procedez? Va multumesc pt.promptitudine.
Din moment ce datoria nu mai este mentionata nicaieri, in nici un act al apartamentului, si s-a prescris, nu mai aveti nici un motiv sa va contactati fost sotie.
Pur si simplu uitati de tot, nu mai conteaza.