avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prescriptie plata sulta (1990)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prescriptie plata sulta (1990)

Buna ziua.Am o intrebare. In anul 1990 am facut partajul cu fosta sotie (divortul a fost efectuat in 1986),in urma caruia mi-a fost atribuit apartamentul proprietate personala dobandit de amandoi sotii in timpul casatoriei,urmannd ca eu sa-i platesc o sulta fostei sotii.Din varii motive nu am platit acea sulta si doresc sa stiu daca prescriptia de 3 ani este valabila si in acest caz? Mentionez ca fosta sotie nu a mai luat legatura cu mine decat in primii 2-3 ani sa intrebe de copilul nostru care mi-a fost incredintat mie.Actualmente nu mai stiu nimic despre ea.
Cel mai recent răspuns: ContSters363550 , utilizator 10:26, 9 August 2016
Buna ziua,
DA, functioneaza prescriptia de 3 ani.
Legal asa este, moral ....
Va trebui sa o chemati pe fosta in judecata si sa solicitati sa se constate intervenita prescriptia daca datoria este inscrisa in C.F.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Este vorba de anul 1990 nu exista atunci CF.Poate nu e moral dar a lasa copilul e moral .?. s-apoi era vorba de circa 15% din valoarea casei stabilita de expertiza. Nu cunosc adresa actuala nu am de unde s-o iau. Cum procedez? Va multumesc pt.promptitudine.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
silie, utilizator
Din moment ce datoria nu mai este mentionata nicaieri, in nici un act al apartamentului, si s-a prescris, nu mai aveti nici un motiv sa va contactati fost sotie.
Pur si simplu uitati de tot, nu mai conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva georgeconstantin georgeconstantin Buna seara Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii. In anul 2015 am inaintat ... (vezi toată discuția)
Sulta asupra unui imobil Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema pe care urmeaza sa v-o relatez: In anul 1986 am divortat de fosta mea sotie urmand ca eu sa raman cu ... (vezi toată discuția)