avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Daca concediul medical obtinut in cursul somajului este platibila sau cu aceea perioada se prelungeste somajul? In cat timp se depune certificatul de la obtinere ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:31, 4 Septembrie 2009
Concediul medical in perioada de somaj se depune la ALOFM de regula in primele zile de la obtinere, nu stiu daac scrie undeva dar de regula este afisat la sediul ajofm si-poi mai este si mentiune ca orice modificare trebuie anuntat in maxim 3 zile.

Odata cu depunerea medicalului se face cerere de suspendare a somajului si punerea in plata a certif. medical.
Dupa concediul medical rebuie facuta cerere de reluare in plata a somajului, reluarea duap suspendarea se face cu data la cae se depune cererea.

In plata pe luna respectiva va fi adaugata su suma cuvenita pe medical.

Aceasta suspendare prin medical, perlungeste perioada de acordarea a indemnizatiei, corespunzator.
Concediul medical obtinut in cursul somajului este platit .... perioada cat sunteti in concediu medical nu face parte din perioada in care beneficiati de indemnizatia de somaj ... pe perioada c.m. este suspendata plata indemnizatiei de somaj.
handsu a scris:

Daca concediul medical obtinut in cursul somajului este platibila sau cu aceea perioada se prelungeste somajul? In cat timp se depune certificatul de la obtinere ?

---------------

Concediul medical - in perioada de somaj este platit de CAS.
Raspunsurile primite mai sus,sunt =D>=D>=D>=D>=D>=D>
Exista totusi carente in aceasta suituatie:

-CAS nu are bani sa plateasca (momentan)
-Somajul se stopeaza - deci nu ve-ti mai primi banii pe care i-ati primit lunar la o data de.....-
- Drepturile ce le aveti de primit le ve-ti primi...cand vor veni sursele .....

Pana atunci........:((:((:((...multa sanatate.!!!
Prelungirea se face pe toata durata cat exista Concediu medical.
Se fac demersuri noi (dupa ce va insanatositi ) pentru a continua somajul -.

Multa sanatate.:)

cu prietenie virtuala,
rodica_post
:love1: Buna seara,
vin si eu cu o nelamurire. Sunt in "batai" cu cineva din firma mai in varsta, pe urmatoarea tema: un angajat a avut CIM pe durata determinata (3 luni). Acest CIM a "expirat" cu incepere - 19 august. In data de 18 august a adus o prelungire la un C.m. inceput pe 03 august. Probelam dezbaterii este plata sau neplata acestui C.m.

Eu sustin ca:
- nu mai avem noi, ca si societate nicio datorie fata de fostul angajat si ca trebuie sa "platim" (fnu...) o singura zi, cea de 18 august, el nemaifiind angajatul nostru incepand cu data de 19 august;
- tot ce avem de facut este sa il informam pe fostul angajat asupra acestui fapt;
- nu e nevoie sa atasam nicio copie dupa decizia de incetare la C.m, pt FNU... deoarece incetarea acestui CIM se vede clar in declaratii.

Ea sustine ca:
- trebuie sa il platim deoarece el a cotizat la... etc si ca nu se poate sa "taie" o zi si restul raman neplatite;
- ca eu sa ma mai informez si sa ma asigur ca acest C.m. nu prelungeste incetarea CIM-ului;
- sa anexam neaparat o copi a deciziei de incetare CIM la C.m.

:sorry: cine are dreptate si ce "dovezi" sunt de adus in aceasta situatie? :rolleyes:
1. CIM pe perioada determinata inceteaza la data expirarii sale.
2. Certificatul medical este platit de angajator numai pentru o zi, restul se plateste de Casa de Sanatate.
3. Baza legala: OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevăzute la alin. (1) urmează a fi recuperate de către casele de asigurări de sănătate de la angajator, după caz, conform legii.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj? claudiughebauer claudiughebauer La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj??? Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit ... (vezi toată discuția)