avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Daca concediul medical obtinut in cursul somajului este platibila sau cu aceea perioada se prelungeste somajul? In cat timp se depune certificatul de la obtinere ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:31, 4 Septembrie 2009
Buna dimineata,
stiam eu ca a dreptate =D>

Multumesc
Un contract de munca nu se poate inceta pe perioada concediului medical, chiar daca acesta este pe perioada determinata. Trebuie sa faceti act aditional de prelungire a contractului de munca pe perioada concediului medical si doar cand concediul medical inceteaza puteti face incetarea CIM.
Asa mi s-a spus sa procedez intr-o situatie de genul acesta, cand am sunat la ITM
Carmen, trebuie sa te contrazic si poate ii vei invata si pe cei de la ITM care ti-au dat un astfel de raspuns ;) . Sunt convinsa ca daca le soliciti raspuns in scris, nu va fi acelasi :D

Incetarea CIm la expirarea perioadei este o incetare de drept a CIm si deci are "prioritate" fata de existenta unui concediu medical.

Este una din cele 2 situatii posibile cand contractul de munca poate inceta chiar si in timpul unui medical (a 2-a fiind intrarea firmei in faliment sau executare silita)

Asa cum a documnetat mai sus dl Valeriu, fostul angajat va putea solicita plata medicalului de la Casa de sanatate , in aceasta situatie.

--------
daca recitim codul muncii vom vedea ca avem incetare de drept a CIM la expirare si concediere, care insemana incetarea cim din initiativa angajatorului.

Art. 58. - (1) Concedierea reprezintă încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului.
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;

Ca urmare, doar concediere (din initiativa angajatorului) nu este posibila pe perioada concediului medical.

Incetare de drept nu este concediere, nu este din initiativa angajatorului, deci nu are legatura cu interdictia din art 60 codul muncii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj? claudiughebauer claudiughebauer La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj??? Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit ... (vezi toată discuția)