avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Solicitare Video Inregistrare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Solicitare Video Inregistrare

Buna ziua, anul trecut in septembrie fiind la locul de munca in timpul pauzei am avut o pierdere de cunostinta in care am cazut pe jos mam lovit de mobilier,din ce mi au spus colegii ulterior a fost chemat serviciul Smurd am ajuns la spital un s-au efectuat analizel de urgenta + CT in timp ce eram la spital intins in pat am fost interpelat de 2 politisti care ma-u invitat dupa ce imi revin sa ma prezint la sectia de Politie sa dau o declaratie ,neavand nici o intentie de a da in judecata compania,ulterior am fost am dat declaratia ca nu a fost accident de munca.In urma analizelor nu a iesit nimic concludent iar neurologul mi-a solicitat daca pot face rost de imaginile video fiind necesare doar 30 de secunde din naintea si dupa caderea mea.M-am adresat verbal la resurse umane si scris in emailul de serviciu rugandui sa imi dea aceste imagini fiinde o problema personala de sanatate .Raspunsul a fost unul ostil din parte companiei inclusiv al managerului de proiect in care am fost invitat sa aduc cerere de la neurolog in care sa fie specificat de ce boala sufar,neavand stabilit un diagnostic complet.
La ora actuala sant suspect de epilepsie sub tratament cu revizuire in urma investigatiilor amanuntite am facut Rmn cranian recomandat de neurolog.
Ce pot face la ora actuala si daca exista posibilitate de a cere daune materiale ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:35, 9 August 2016
Decizie nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video (Publicata in M.Of. nr. 389 din 11.06.2012)
Art. 14
(1) Durata de stocare a datelor obtinute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie sa fie proportionala cu scopul pentru care se prelucreaza datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.
(2) La expirarea termenului stabilit de operator in conditiile alin. (1), inregistrarile se distrug sau se sterg, dupa caz, in functie de suportul pe care s-au stocat.
Evenimentul inregistrat trebuia anuntat de catre angajator la ITM cercetat de catre o comisie numita prin decizia interna a firmei.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art.5 lit.f);
-art.5 lit.f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
In dosarul de cercetare trebuie sa se regaseasca mentiuni din dosarul medical al salariatului comunicate de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Mentiunile fac referire la starea de sanatate, antecedente, afectiuni, etc. care ar fi putut influenta producerea evenimentului.
Epilepsia este o boala care necesita supravegherea permanenta a lucratorului si este posibil sa nu mai puteti presta aceeasi activitate pe viitor.
Prezentati angajatorului cu o nota scrisa (cu nr. inregistrare/ data) recomadarile medicale, scrise ale neurologului (acesta sa mentioneze inclusiv motivul pentru care ii sunt utile inregistrarile video-audio la stabilirea diagnosticului/ tratamentului).
In solicitarea dvs. adresata angajatorului mentionati ca nu doriti sa folositi inregistrarea in instanta.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si cere daune materiale si/ sau daune morale in conditiile in care puteti dovedi ca evenimentul s-a produs ca urmare a unei cauze interne, de la locul de munca/ postul de lucru al dvs. Ori, in acest caz, evenimentul produs trebuia inregistrat ca accident de munca fiind indeplinite conditiile de la
-art.5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.
Pentru ce sa dati in judecata compania?

Dreptul de a obtine imaginile l-ati avea dar va trebuie dovada scrisa de la medic deoarece in caz contrar nu le veti obtine.
Adresati cerere in scris, luati nr de inregistrare si depuneti dovada de la medic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criza comitiala in timpul serviciului crystyna04 crystyna04 Un coleg de-al meu ,care e asistent med pe radiologie, acum doua zile a suferit o criza grand mal la servici.Ieri si azi,managerul se tot agita sa i cautam ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, raspunderea angajatorului aecrymm aecrymm Mama mea a alunecat la locul de munca dupa ce femeia de serviciu a spalat pe jos si nu a pus triunghiul cu \\"podea umeda\\" martori au fost cel putin 20 de ... (vezi toată discuția)
Conflict la locul de munca eugeniacristina eugeniacristina Buna ziua!Sunt salariata Spitalului Clinic de Chirurgie OMF Prof.Dr.Dan Theodorescu din Bucuresti,in cabinetul in care imi desfasor activitatea medicii au un ... (vezi toată discuția)