avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in Spania

Buna ziua

Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei sotii la numele purtat anterior casatoriei. Nici maca nu se specifica daca se revine sau nu la numele purtat anterior, intrucat nici nu s-a formulat un asemenea capat de cerere.

In prezent, fosta sotie doreste sa revina la numele sau purtat anterior. Precizez ca anterior acestei casatorii a mai avut o casatorie cu primul sot, care a decedat in timpul casatoriei.

Intrebarea mea este: fosta sotie poate sa revina la numele de fata sau la numele primului sot (decedat), si daca se poate obtine schimbarea numelui pe cale administrativa, fara un proces in contradictoriu cu fostul sot de care a divortat?
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
eagle_free, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mikeila , utilizator 10:44, 5 Martie 2021
Am fost casatorita in Romania si am divortat in spania.la casatorie am luat prenumele sotului.la divort el a fost de acord verbal sa raman cu prenumele lui.in divort nu sa zis nimic de asta .acum la recunoastere divortului in romania scrie ca tre sa revin la numele meu de fata.eu nu vreau sa imi schimb prenumele .vreau sa raman cu prenumele lui .ce este de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare nume dupa divort in italia nrtekk nrtekk Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog care este procedura in situatia urmatoare: sora mea a dat divort in Italia, s-a definitivat tot, s-a dat pronuntarea, dupa ... (vezi toată discuția)