avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... transformare raspuns in plangere prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

transformare raspuns in plangere prealabila

o firma detine un soft informatic fara licenta, la o inspectie se constata acest lucru, firma a carui soft o utilizeaza devine parte civila (avand dreptul de proprietate intelectuala asupra softului) nu introduce o plangere prealabila, ci numai un raspuns la cerere instantei. se poate intampla ca acest raspuns sa se poata fi convertit intr-o plangere prealabila?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:10, 20 August 2009
Depinde foarte mult de felul in care este formulat acest raspuns.
B-)
dar in principiu se poate? ma gandesc aici la faptul ca plangerea prealabila trebuie sa contina anumite date obligatorii asa cum prevede art 283 CPP. ?
Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
B-)
Dupa cum a precizat cu lux de amanunte maestrul Mihai,instanta in baza inscrisului,pentru lamurirea anumitor aspecte sau chiar numai pentru confirmarea in fata instantei a aspectelor declarate,poate solicita audierea ,in cursul careia pentru respectarea procedurii poate intreba partea daca intelege sa se constituie cu pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata de pensie alimentara ciupercaniculina ciupercaniculina vreau sa fac o plangere de neplata de pensie alimentata si nu stiu cum, va rog ajutati-ma :( (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru distrugere niculaucarmen niculaucarmen ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru distrugere bunuri (geamuri, usa) (vezi toată discuția)
Plangere calytul calytul va rog frumos, sa-mi spuneti cum se numeste si cum trebuie sa sune, o asa zisa plangere adresata politiei prin care sa mentionez ca mi s-a adus atingere ... (vezi toată discuția)