avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Posta Romana Vamala refuza sa imi dea informatii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posta Romana Vamala refuza sa imi dea informatii

De cateva luni nu am primit coletele ce le-am comandat online (din afara tarii) ce trebuiau sa vina la Oficiul 2 Postal - Vama din Timisoara, si nici nu am primit fituica de instiintare.
Cand m-am dus cu buletinul sa le cer sa verifice daca nu au primit ceva pe numele meu (dar au uitat sa-mi trimtia instiintare) m-au refuzat, spunandu-mi ca nu ma pot ajuta fara acea instiintare venita in posta, ce nu mi-a venit.

Intrebare: cu ce lege ma pot duce la ei care sa ateste obligatiile lor, ca serviciu public, de a ma informa la cerere de informatiile ce ma privesc?
M-am gandit la art. 31, punctul 2 din Constitutia Romaniei "Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal." - exista si alta lege, mai specifica cu care ii pot confrunta?
Cel mai recent răspuns: stevieosaurus , utilizator 06:54, 9 August 2016
C.N. Poşta Română S.A îndeplineşte, în baza Autorizaţiei nr. 618/2013 emisă de Autoritatea Naţională a Vămilor, formalităţi vamale în numele utilizatorilor de servicii poştale – persoane fizice destinatari ai trimiterilor poştale extracomunitare, precum şi plata la autoritatea vamală a cuantumului drepturilor de import (taxe vamale, TVA şi/sau accize) în vederea acordării liberului de vamă şi punerea în liberă circulaţie a trimiterilor poştale internaţionale.
detalii:[ link extern ]
Pentru început verificați dacă coletele comandate online (din afara țării) au plecat spre România. Aveți vreun document care să dovedească acest aspect? Dacă da, atunci sesizați în scris (anexând dovada din care rezultă că au fost trimise coletele) Oficiul 2 Postal - Vama din Timisoara și așteptați 30 de zile. În cazul în care nu primiți nici un răspuns sesizați Autoritatea Natională pentru Protecția Consumatorilor (la care anexați dovada din care rezultă că au fost trimise coletele precum și dovada din care rezultă că ați sesizat Oficiul 2 Postal - Vama din Timisoara) și așteptați 45 de zile - conform prevederilor ORDONANȚEI nr.27/2002
privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.
În cazul în care entitatea economică din străinătate nu vă confirmă (ori nu aveți vreo dovadă că s-a trimis coletele spre România), înregistrați o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria de pe raza domiciliului d-voastră, pentru înșelăciune - art. 244 Cod penal.

Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Așa voi face, vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate prezentare extras de cont bancar la receptia unui colet non-ue MariusI1 MariusI1 Salutare. Pe scurt , fac comenzi din China de ceva timp. Ma lovesc insa acum de urmatoarea problema: vamesul cere NEAPARAT extras de cont bancar, care ... (vezi toată discuția)
Colet china blocat de serviciul vamal angelguard angelguard Buna ziua, Am comandat un produs din China, de pe un site renumit, de pe contul unui coleg de munca, care are beneficii de fidelitate si a putut obtine un ... (vezi toată discuția)
Vama refuza sa-mi elibereze coletul pentru ca are mostre LadyD1 LadyD1 Buna ziua! Am primit aviz de la oficiul postal vamal sa merg sa ridic un colet pe care il comandasem din SUA (mostre de farduri-in jur de 20 pliculete). Asa ... (vezi toată discuția)