avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie sub semnatura privata. Valoare juridica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie sub semnatura privata. Valoare juridica

Buna ziua,

Ce act trebuie sa incheie doi vecini care au rugaminti reciproce si care sa aiba si valoare juridica? De ex. daca tu lasi de la tine si faci cum te roaga ei, si eu sunt de acord ca tu sa ti faci asa cum vrei tu.

Are valoare juridica o conventie sub semnatura privata sau trebuie acea intelegere facuta la notar sau avocat? Daca raspunsul este afirmativ la cine trebuie sa mearga la notar sau avocat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:45, 8 August 2016
depinde ce trebuie sa faci....
dati mai multe detalii in concret...
Inscrisurile sub semnatura privata au forta juridica prevazuta de art. 273 NCPC, ptr. mai multa siguranta este bine sa va adresati unui notar public ptr.autentificarea acutului sub semnatura privata.
daca conventia nu implica intelegeri imobiliare nu este obligatorie forma notariala. Puteti merge la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare acte avocat este posibil? ana cata ana cata se poate ca avocatul sa legalizaze de exemplu un contract de inchiriere prin semnatura si stampila lui . stiam ca doar la notariat se legalizeaza? mi s-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate chitanta de mana fara date identificare petrachecornelia petrachecornelia Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca un document este valabil doar pe baza numelui si a semnaturii, fara alte date de identificare. Va ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu Leonte123 Leonte123 Buna Ziua Am împrumutat de o cunoștința o suma de bani ai am încheiat in contract se împrumut cu ipoteca imobiliară garantat cu un imobil ce valorează ... (vezi toată discuția)