avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Darea in plata pentru cei executati deja
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Darea in plata pentru cei executati deja

Buna ziua, referitor la modificarile provenite din legea darii in plata, care este procedura de urmat pentru cei care au fost deja executati silit (acum 3 ani)? Am luat credit imobiliar cu avans prin banca, in urma imposibilitatii achitarii ratelor, imobilul -apartament a fost executat silit. Soldul acestui credit este acum la aproape aceeasi valoare cu cat l-am accesat INITIAL desi s-a scazut valoarea de vanzare a imobilului executat, am platit avans + rate 3 ani + 3 ani popriri din venit. S-au adaugat comisioane si dobanzi penalizatoare +taxe executor. Mai tare ma intereseaza daca puteti sa imi indicati pasii de urmat, daca am dreptul la sistarea popririlor garantia fiind executata, si pe cineva in Cluj care are informatii despre cazuri similare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:25, 8 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Opinia mea este ca nu vi se aplica preved.legii privind darea in plata a unor imobile, deoarece imobilul este deja executat silit,nu mai aveti ce da in plata la acest moment.Or, preved. acestei legii nu se aplica retroactiv, ptr.imobilele deja executate silit si ptr.care s-a incheiat executarea silita imobiliara.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita + dobanda penalizatoare bx3m bx3m Buna ziua, Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat. In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie actionat creditorul in judecata claudiuleasing claudiuleasing Buna ziua. Am un leasing imobiliar persoana fizica, sotia cotitular din 2008. Datorita problemelor, suntem nevoiti sa predam casa in baza viitoarei legi a ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)