avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar decedat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar decedat

Buna ziua
Avem in bloc un proprietar care de 4-5 luni a decedat.
Locuinta este sigilata de catre politie de la momentul decesului proprietarului.
Problema noastra este ca de cand a decedat nimeni nu a trecut pe la asociatie sa se intereseze( banuim ca nu exista mostenitori) de acel apartament si ca atare nici obligatiile nu au fost platite ,adunandu-se restante in cunamtum de 3500 lei pentru moment.
Cum sau ce poate face asociatia in acest caz(vorbesc din punct de vedere al asociatiei).
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:23, 8 August 2016
Sesizati primaria sau un notar public in vederea dezbaterii succesiunii.
Banuiesc ca presedintele trebuie sa incerce aceste demersuri
exact.
multumesc
O sa transmit mai departe,cred ca se va incerca cu anexa 24,deoarece daca se duc la notar nu stiu cati sunt dispusi sa deschida aceasta mostenire
banuim ca nu exista mostenitori

Dacă nu sunt mostenitori legali sau testamentari, mostenirea este vacanta,conform disp art. 1135 din Noul Cod Civil

Preluarea bunurilor din succesiunile vacante se face in baza OG nr. 14/2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, a HG nr. 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OG nr. 14/2007 si a Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 4/2008 privind arondarea teritoriala a detinatorilor de bunuri intrate in proprietatea privata a statului, din punctul de vedere al organului de valorificare caruia au obligatia de a-i preda bunurile.
Potrivit noului Cod civil, art. 553 alin.(2) precizeaza ca mostenirile vacante se constata prin certificat de vacanta succesorala si intra in domeniul privat al comunei, orasului sau municipiului, după caz, iar art. 1136 alin. (3), prevede ca daca exista indicii ca mostenirea urmeaza a fi declarata vacanta, notarul public competent incunostinteaza si organul care reprezinta comuna, orasul sau, dupa caz, municipiul.
In speta,presedintele de asociatie trebuie sa se adreseze unui notar public care sa demareze procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat, recuperare datorii intretinere anaoi75 anaoi75 Avem urmatoarea situatie in bloc: un proprietar decadat, cu datorii catre AP, mostenitorii de negasit. Avem privilegiu imobiliar pe suma datorata in ultima ... (vezi toată discuția)
Proprietate privata Adytzu72 Adytzu72 Cum se procedeaza in cazul unui apartament proprietate privata atunci cand proprietarul, declarat cetatzean de onoare al unui oras, decedeaza si nu este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile si ap aurababy aurababy Am si eu o problema si peste tot unde intreb nu stie nimeni. Vreau sa cumpar un ap cu credit de la banca, proprietarul vanzator a dobandit apartamentul prin ... (vezi toată discuția)