avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Legislatie privind acreditarea cursurilor online
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Legislatie privind acreditarea cursurilor online

Am accesat site-ul cnfap.ro si m-am documentat despre acreditarea cursurilor pentru adulti (perfectionare, calificare, etc) in stilul formal, adica la clasa. Dar nu am gasit pe nicaieri regelemtari cu privire la acreditarea cursurilor prin corespondenta sau online.

Am inteles ca unele cursuri nu pot fi acreditate decat in stilul formal, pentru ca au si ore de practica, dar altele pot fi facute si prin corespondenta (vezi Eurocor-ul). Insa ma intereseaza daca si cele online ar putea fi acreditate - sau sub ce forma - si unde gasesc informatii in acest sens, in care lege?
Cel mai recent răspuns: Blu37 , utilizator 08:20, 22 August 2009
Este denumit "la distanta" (?):hm:
nu. nu e vorba de cursurile gen universitate, alea se numesc la distanta, din cate stiu

acestea sunt cursuri de limbi straine, sau de web design, sau de orice alta profesie sau competenta profesionala. ele nu sunt de lunga durata.

exista o lege pentru centrele de evaluare care pot evalua si persoane care au urmat cursuri altfel decat pe calea formala (adica la clasa), dar pentru acreditarea acestor cursuri - prin corespondenta si online, nu am gasit nimic specificat.
Poate va este de ajutor:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ] /
Vezi si L nr.375/2002 impreuna cu OG.nr.129/2000
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
nucu$, utilizator
Sunt si normative mai noi, [ link extern ]

dar nu scrie nicaieri cum se pot acredita cursurile online si prin corespondenta.
insa din tot ce am gasit pana acum, se pare ca nu se (mai) autorizeaza decat cursurile la clasa.

acum cativa ani se autorizau si cele prin corespondenta - stiu asta pt ca am urmat la eurocor 2 cursuri si daca le-as fi trimis si tema finala, atunci, dadeam doar un examen live si primeam certificat recunoscut. acum trebuie sa urmezi un curs intensiv + examen ca sa primesti certificatul recunoscut de Min. Educatiei si Min. Muncii.

Multumesc mult, oricum, :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta ? teo_mar teo_mar Imi poate recomanda cineva un curs online de inspector resurse umane , curs pe care as vrea sa il fac pentru a ma perfectiona in resurse umane si care sa imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa incep cursul auditor intern managementul ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna ziua ! As dori sa incep cursul Auditor intern Managementul Sanatatii si Securitatii in munca cf. ISO 45001:2018, organizat de cei de la BUREAUVERITAS. Am ... (vezi toată discuția)
Diploma calificare profesionala ohiki ohiki Buna ziua. Doresc sa urmez cursuri neconventionale online la sfarsitul cursurilor urmand sa sustin un examen si daca il trec primesc o diploma de calificare ... (vezi toată discuția)