avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

Eu si sotia am facut contract de v/c fiului nostru pentru ap. cu 3 camere in care locuim cu drept de uzufruct.
Acum eu si sotia vrem sa divortam.Ce se intampla cu acest apartament?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:30, 21 August 2009
teoretic apartamentul apartine fiului dvs iar dvs si sotia veti avea dreptul sa locuiti acolo pe tot restul vietii dvs.
Dv., parintii, nu mai aveti un drept de proprietate asupra imobilului, ci doar un drept de folosinta pe toata durata vietii dv., asa cum a spus si colegul meu.
In caz de divort, sotia nu va poate evacua din imobil deoarece nu este proprietara a acestuia, iar dv. nu vi se poate ingradi acest drept de uzufruct, astfel ca veti locui in continuare in imobil, de data aceasta ca doi locatari, nu ca doi soti, spatiul de 3 camere permitandu-va sa detineti camere separate.
Daca atmosfera ulterioara desfacerii casatoriei devine imposibila, atunci unul dintre fostii soti poate ca va alege varianta de a parasi imobilul si de a se muta in alta parte, dar nu poate fi obligat sa o faca. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare cu uzufruct viager MateiValeria1 MateiValeria1 Buna ziua, numele meu este Valeria si am o nedumerire. In urma cu 2 ani sotul meu a decedat , am fost cununati civil timp de 30 de ani fiecare avand cate un ... (vezi toată discuția)
Uzufruct, posibilitate revocare Pusica Pusica Buna ziua, intrebare uzufruct referitoare la urmatoarea speta: Imobil dobandit in timpul casatoriei de catre soti, proprietate comuna, in cote egale, ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil rares001 rares001 am primit o notificare de la un executor judecatoresc, prin care sunt instiintat ca in termen de 5 zile sa parasesc imobilul. este legal? (vezi toată discuția)