intimpin o problema am divortat prin instanta si avem un program maxim 1luna pe perioada vacantei dar pana in acest moment nu am primit copilul si nu mama ei nu doreste sa mi-l dea doar o saptamana doar cand doreste ea.
nici la telefon nu pot discuta cu copilul .
Intrebarea este sa fac plangere la politie , notificare prin executor sau sa redeschid un proces .
Eu ma gandesc sa o instintez prin executor pentru a putea primi in acesta vara copilul .
Copilul are 8 ani jumate .
programul s-a desfasurat normal de la data pronuntarii divortului 02.03.2016.
La fiecare 2 saptamani venea si statea 2 zile.
Dar la ultima vizita a mai vrut sa stea 1 zi si nu a fost lasata .
Iar acum dupa 2 zile de la data la care trebuia sa raspunda in urma punerea in executare a hotararii prin intermediul unui executor judecatoresc.Am primit un telefon de la avocata fostei sotii ca copilul nu a dorit ceea ce nu e este adevarat , si cu scuza ca copilul nu a dorit sa vina.
Chiar cu acesta scuza poate trece peste o decizie a instantei ca copilul nu doreste fii obligata sa spuna acest lucru >?
Cred ca v-ati grabit sa mergeti la executor.
Trebuia gandita o strategie care sa evite pe cat posibil procedura executarii silite.
Acum lucrurile sunt incurcate.
Veti ajunge si pe la instanta si va trebui sa va prezentati personal sau sa aveti avocat angajat.
Veti stresa mama si copilul...
Cazul dvs. parea ca ar fi putut fi rezolvat si fara executare silita si poate o mediere ar fi fost mai utila...pentru ca folosirea fortei de constrangere a statului in astfel de cazuri nu prea ajuta de fel...
Nu am dorit sa complic situatia doar am dorit ca decizia instantei sa fie respectata .nSi eu sa imi intru in drepturi .nCum considerati ca mama poate sa decida daca doreste sa imi dea fata si cat timp doreste sa imi dea .nAtunci puteam sa mergem inainte la un mediator si sa divortam ,dar aceste neclaritati am vrut sa le stabilim clar in instanta .nDaca cu ea si cu avocata ei nu am reusit pe e-mail sa ajungem la o intelegere , atunci care cale era m
Acordul dvs. de la divorţ e neclar.
Nu aveţi stabilită o dată exactă pentru vacanţa fetei, aveţi un interval vag : "maxim o lună"?!, care poate fi o zi, 7 zile ...maxim o lună -de când? Până când?
Dvs. nu sunteţi îndreptăţit să daţi ultimatumuri mamei şi copilului, atunci când vreţi Dvs. Dacă doamna face contestaţie la executare, câştigă, poate cere şi daune morale.
Soluţia este să stabiliţi, prin instanţă, un program exact, pe zile, ore, pe ani, ca să nu existe dubii, altfel vă mâncaţi zilele prin instanţe şi în loc să întăriţi ataşamentul fetei, îl pierdeţi.
Sigur ca o hotarare judecatoreasca trebuie respectata in orice tara normala, ca doar de aia e hotarare. Pe de alta parte, leguitorul anume a lasat parintilor dreptul de a se intelege si altfel decat in hotarare, apreciind ca parintii vor stii, daca vor, mai bine decat instanta in ce priveste copilul lor.
Prin urmare faptul ca dvs afirmati ca vreti sa se respecte hotararea e cel putin discutabil raportat la sentimentele parintesti. Dvs vreti sa se respecte hotararaea sau vreti sa-i fie bine copilului dvs? Ati incercat sa va raspundeti la intrebarea de ce pana acum programul a mers ok si acum brusc nu merge? De ce pana acum copilul a venit la dvs si acum brusc nu vrea? Ce s-a intamplat? Pe mama ati intrebat-o? Poate doreste ca acea luna sa fie segmentata in 2 perioade, poate vrea de la alta data decat cea de la care doriti dvs. Castigul pe care ar trebui sa-l urmariti e unul pe termen lung si asta implica intelegere, respectiv compromisuri. Daca demarati procedura cu executorul ostilizati mama, in opinia mea, inutil. Va urma contestatie, vor urma amenintari, replici urate si uite asa se va instala starea de razboi. Profita cuiva?