avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Bună seara! Spuneți-mi vă rog frumos dacă eu (bărbat) am 63 ani și mai am 2 ani până la vârsta limită de ieșire la pensie (65), o societate mă poate obliga să ies la pensie cu 2 ani mai devreme pt că am lucrat 10 ani grupa II a la altă societate deși eu vreau să ies la 65 ani? Scuze cred că ați înțeles și mulțumesc pt înțelegere.
Cel mai recent răspuns: ionstoica1 , utilizator 15:38, 10 August 2016
Codul Muncii spune:

Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:


c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul...................., pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
Nu va poate obliga ... iar daca nu depuneti dosarul pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, atunci puteti lucra linistit pana la varsta de 65 de ani.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ancabanciu ancabanciu Buna ziua. As dori sa stiu daca am un angajat care are 63 anu si 2 luni, 35 ani de munca din care 11 ani in grupa II, indeplineste conditiile de pensionare ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)