juliaeva a scris:
Multumesc pentru raspuns d-le avocat
Normal ca aceasta situatie e foarte confortabil pentru fostul sot. Se intalneste cu fata cand vrea, o vede zilnic si nu poate sa spuna nimeni ca o neglijeaza. Foarte bine gandit din partea lui. Dar de exemplu hoinarind zilnic o ora pe strazi, nu se poate considera ca el isi indeplineste indatorirea de a aduce aportul la educatia si de a supraveghea sanatatea si dezvoltarea spirituala a copilului.
Pe de alta parte cred ca nimanui nu ar conveni sa fie deranjat de fostul sot zilnic la orice ora, nemaivorbind de faptul ca eu de ani de zile am renuntat sa am o viata sociala neavand cu cine sa las copilul. In sase ani o singura data l-am rugat sa o ia in weekend, 2 zile si bineinteles acest tatic supererou a disparut pentru o saptamana. Deci parintele nerezident poate fi oricat de iresponsabil, el are drepturi. Parintele rezident nu pare sa aiba nici un drept :( ba mai mult poate fi sanctionat daca nu sta la dispozitia celuilalt.
Daca doriti ii puteti restrictiona dreptul strict la programul de vizita din hotarare.
Aveti acest drept dar e posibil sa dispara ceva timp...
De aceea ziceam ca nu atat drepturile conteaza...