avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probe in instanta pentru divort - mesaje furate de pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probe in instanta pentru divort - mesaje furate de pe messenger

va rog frumos sa ma jutati,am o intrebare,la o prietena sotul ia furat telefonul si ia copiat toate convorbirile,ea vrea sa divorteze de el si el o ameninta ca are copiate toate mesajele si convorbirile de pe mesenger de pe facebook si el vrea sa le arata in instanta, vrea sa le dea ca probe,dar el lea furat fara permisiunea ei.Eu stiu ca exista lege si nu ai voie sa faci asa ceva,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:17, 11 August 2016
Buna seara!

Nu are voie sa le foloseasca. Mai mult poate fi tras la raspundere penala pentru violarea corespondentei.

Cu stima.
Din moment ce au fost sustrase fara drept si fara acordul ei in mod normal probele obtinute in mod ilegal nu pot fi folosite in procesul civil.

E greu de spus in ce masura ar constitui infractiune fapta intrucat exista multe discutii juridice in doctrina pe aceasta tema dar daca isi angajeaza avocat poate sa elimine din probatiune aceste probe.

Depinde si cum se apara sotul si daca isi angajeaza si el avocat sau se va judeca haotic si fara sa stie cum sa se judece deoarece si el poate sa faca anumite aparari inteligente care sa incurce persoana careia i-au fost sustrase mesajele sau ce sunt acelea.

De principiu, sotul ar putea avea si dreptul sa ii ceara sa vada anumite lucruri intime care tin de relatia lor si de aceea cred ca va puteti da seama ca este destul de complicat procesul.

Ca sa intelegeti si mai bine, violul intre soti nu cred ca s-a pedepsit pana in prezent...
Adica avem o fapta penala de viol intre soti dar pedeapsa este sub semnul intrebarii...

Daca vrea sa se apere inteligent sa caute avocat care sa o apere deoarece fara avocat ar cam fi victima daca nu stie cum sa manevreze legea.

Dreptatea este ceva ce se obtine in raport de aparari si care aparare este mai buna va fi cea castigatoare in astfel de cazuri...
Este vorba de argumente pertinente si multe alte lucruri...
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mesaje furate de pe ym calcium calcium Sotul \" DOAMNEI \" mele ...i-a instalat ..pe laptopul din casa un program numit keyloger.....i-a dat drumul sa ruleze ..si programul a inregistrat toate ... (vezi toată discuția)
Cont de e-mail spart Miyako Miyako Este vorba despre o discutie avuta pe un forum oarecare si nu neam putut pune de acord. Unei persoane i sa spart contul de email si i sa schimbat parola. Cel ... (vezi toată discuția)
Legalitatea inregistrarii si fotografierii salariatilor unei intreprinderi de stat bosianu bosianu Am aflat intamplator ca angajatorul meu institutie de stat ma fotografiaza si ma inregistreaza pe ascuns ca parte dintro hartuire continua de doi ani . Au ... (vezi toată discuția)