avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract intretinere dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract intretinere dupa decesul intretinutului

Buna dimineata! Am o neclaritate la speta de mai jos si va rog sa ma lamuriti: A face contract de intretinere si uzufruct cu B .Dupa vreo 15 ani A face contract de intretinere cu C(fiica acesteia) trecand in contract si pe B ca " beneficiar al intretinerii".. As vrea sa intreb daca acest ultim contract de intretinere anuleaza obligatia de intretinere a lui A fata de B din primul contract de intretinere? sau B trebuie sa fie intretinut si de A si de C?)
Multumesc mult, astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 19:09, 14 August 2016
Cat priveste termenul de prescriptie extinctiva, v-am raspuns deja (...invocata in prima instanta, cel mai tarziu la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate).
Dpdv al dreptului procesual subiectiv poate sa invoce exceptia prescriptiei, daca i se admite este bine, iar daca i se respinge asta e, a incercat.

In ultimele dvs. precizari au aparut elemente noi (de exemplu faptul ca "X a deschis actiunea de rezolutiune in numele ei pretinzand ca nu a fost intretinuta ea", astfel incat apreciez asa - dupa ce ca in prima instanta a actionat fara suport juridic (si a pierdut), acum in apel se merge pe aceeasi linie neprofesionista ca sa zic asa, in incercarea de a gasi ipoteze de lucru si solutii primite de pe forum. Nu zic ca este un lucru rau (aceasta informare forumistica), insa este insuficient si mai ales nu este indicat sa va faceti un plan de aparare fara o analiza si un suport juridic in concret asupra dosarului (caci ati vazut ce s-a intamplat, din necunoasterea legii).
P.s.
In niciun caz nu ma deranjati, caci eu stau aici de placere si nu din obligatie.
Teoretic, va pot raspunde in continuare la intrebari si ipoteze, daca asta credeti ca va ajuta.

Despre afirmatia - "X nu a fost intretinuta de fiica in 2013 deoarece s-au inteles ca intretinerea sa inceapa cand X va fi in nevoie si va solicita executarea intretinerii" - respectiva intelegere a fost consemnata undeva, poate fi dovedita cu inscrisuri sau cu martori? Chestiunea nu este simpla si cu atat mai mult, nu ne putem pronunta asupra sanselor in apel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
trandafir2, moderator
Problema e ca s-a mers pe incredere si 4 ani X a ales sa respecte intelegerea verbala .Apoi brusc influentata de "cineva" s-a razgandit si vrea inapoi apartamentul,pe numele ei ca sa-l poata dona fiului ei. E trist cand vezi cum pierde in instanta un om avand dreptatea de partea lui,iar altul castiga mintind .Sper sa invete din speta asta si altii care se gandesc sa faca acte fictive bazandu-se pe incredere fie chiar a parintilor.
utilizator6 a scris:

[...] Sper sa invete din speta asta si altii care [...].

De acord, iata o utilitate de necontestat a forumului !
Fiica a consultat un avocat care i-a zis ca nu are sanse de castig si atunci si-a zis ca nu mai arunca banii degeaba. La interogatoriu luat lui X, aceasta s-a cam dat de gol cu raspunsurile date , recunoscand ca motivul pt care a cerut rezolutiunea e faptul ca ne-am certat si nu pt neintretinere.Si totusi instanta i-a admis cererea in fond.
Si dvs. veti duce martori, facturi, adev de la medic, chitantele de achitare a intretinerii, a impozitului, etc. din care sa rezulte ca v-ati respectat clauza contractuala, astfel incat instanta sa se pronunte in favoarea dvs. Nu are cum sa castige.

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari , adunare generala. yotantzy yotantzy Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant ... (vezi toată discuția)