avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sărbători legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sărbători legale

Bună seara!

Am tot auzit diverse păreri despre compensarea celor care lucrează în sărbătorile legale care sunt libere date de stat. Peste acest aspect am trecut înțelegând că angajatorii sunt obligați să dea timp liber sau spor de cel puțin 100%. Ce anume nu am înțeles și nici nu am găsit pe nicăieri este dacă angajatorul poate obliga salariatul să vină și în ce context?

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 11 August 2016
Angajatorul nu poate obliga un salariat sa vina la munca. Insa situatia este discutabila , dupa cum durata timpului de munca cuprinde si astfel de zile.

Potrivit art.3 alin.3 C.mun., nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz zile libere /total de ore Petrutt Petrutt Buna ziua ,lucrez la o companie unde programul de lucru este de o saptamana 6h iar a2a saptamana este de 8h unde se lucreaza un weekend pana la ora 14 iar ... (vezi toată discuția)
Ziua de 1 iulie este libera sau nu nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am primit urmatorul mail , in care sant pusa sa semnez aceasta decizie, as dorii ca oricine sa-mi petrec ziua de 1 iunie cu copii, dealtfel ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa ma ajutați si pe mine cu o problema! in ... Kristinee Kristinee Buna seara! Va rog sa ma ajutați si pe mine cu o problema! In luna noiembrie eu mi am lucrat orele(168) dar pe langa aceste ore, fiindca eu lucrez pe data ... (vezi toată discuția)