avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua, Sotul meu beneficia de stimulent de insertie in suma de 500 de lei deoarece eu nu am indeplinit conditile pentru a primi indemnizatie.m El mergea la munca si lua si stimulent. A incetat munca la angajatorul roman si a plecat in strainatate (franta) unde lucreaza cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Este posibil sa beneficieze in continuare de stimulent de insertie la noi in tara?
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 15:43, 11 August 2016
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

(5) Prevederile alin. (1) se coreleaza in mod corespunzator in cazul persoanelor indreptatite carora li se aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala.

2. Pentru un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe: www.prestatiisociale.ro/contact
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil - altă țară ue IrinaAp IrinaAp Buna ziua. Momentan sunt in concediu de creștere copil și as dori sa mă mut în altă țară UE. Am citit in documentele de indemnizație că dacă ai ... (vezi toată discuția)
Romancele gravide care lucreaza legal in strainatate beneficiaza de drepturile acordate mamelor de catre legislatia romana ? AlinaGondos AlinaGondos Sunt insarcinata , lucrez cu carte de munca in Italia si vreau sa ma intorc sa nasc in Romania .Pot beneficia de ajutor pentru cresterea copilului conform ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului pentru cei care au venituri din strainatate si isi platesc impozitul in romania DumitruClaudiu DumitruClaudiu Buna ziua! Lucram la o companie din Elvetia de aproximativ 3 ani de zile. Suntem platiti pe baza performantei in munca, respectiv comisioane. Impozitele le ... (vezi toată discuția)