Buna ziua, in perioada aprilie- decembrie 2015 am fost in somaj, in acea perioada am realizat venituri din activitati autorizate cu titlul contract de colaborare ocazional in valoare de 910 si venituri din dobanzi de 500 lei, acum in august 2016 am primit de la somaj o foaie prin care imi solicita acte de unde sunt acele venituri si ca sunt obligat sa dau bani de somaj inapoi daca nu dovedesc. Am un cont la banca, de acolo provin venituri din dobanzi. intrebarea este daca sunt obligat sa dau somajul inapoi pentru cele 2 sume, una dobanzi si alta servicii ocazionale.
si daca iau adeverinta de la firma ca am venit brut de 465 in perioada de somaj? ma ajuta cumva? majoritatea venitului este incasat cu 2 luni inainte de perioada de somaj....
deci daca am adeverinta cu venit de 465 in perioada de somaj mai dau inapoi somajul?
Am facut rost de la firma contractul de prestari unde scrie ca prestez servicii ocazional in calitate de colaborator - contract semnat in 2009 neactualizat, iar veniturile din adeverinta 2015 sunt de 465 lei (suma provenita din cumul trei luni - 165 iulie, 120 septembrie si 180 decembrie) in restul lunilor este 0 lei, Conform acestei adeverinte AJOFM ma mai poate obliga sa restitui somajul din perioada aprilie-decembrie 2015 pentru suma de 465 realizata ca colaborator ocazional la un SRL domeniu - cercetare
am luat de la ANAF adeverinta in care arata venituri pe tot anul nu pe luni adica 910 (adeverinta de la firma este tot pe 910 insa in perioada de dinaintea somajului sunt majoritatea banilor), nu am contestat decizia de impunere..nu am stiut ca trebuie facut asta, deoarece ne-au chemat la AJOFM pe 26.08.2016 fiindca cine se ocupa este in concediu si au zis sa strangem actele pana atunci, unde se poate contesta decizia de impunere?