avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturare

De exemplu deschid aviz de insotire a marfii in 10.08.2016 pentru client persoana fizica si ina 20.08.2016 ii mai adaug marfa pe un nou aviz si conform legii, in 31.08.2016 trebuie sa ii emit factura.
Clientul plateste in 5.09.2016.

Ce varianta am ca sa ii dau marfa in luna august si sa ii emit factura numai in septembrie cand o si poate plati ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ovidiumol , utilizator 19:40, 15 August 2016
Potrivit Codului Fiscal, orice persoană înregistrată în scopuri de TVA, care efectuează o livrare pentru care se deduce TVA, trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei.
Mai multe informatii va rog sa cititi la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult.
Dar daca nu o poate plati pana in 15 a lunii urmatoare ?
Sau ce "portita" pot folosi, pentru a-i da marfa si sa ii emit factura doar cand vine cu banii ca sa pot sa ii dau si bon fiscal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de insotire a marfii andrei44 andrei44 Avizele de insotire a marfii este obligatoriu sa fie introduse in prg de conta? Vreau sa spun ca am facut de mana niste avize acum vreo 3 luni si abia acum ... (vezi toată discuția)
Factura dupa aviz potarniche gabriela potarniche gabriela IN CATE ZILE, CONFORM COD FISCAL, TREBUIE EMISA FACTURA, FACANDU-SE DOAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII LA EXPEDIERE? (vezi toată discuția)
Factura -aviz olimpiaf olimpiaf Am aviz din 27 a lunii, factura obligatoriu in luna respectiva sau care a data limita cand pot intocmi factura? (vezi toată discuția)