avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lipsa stampila pe certificat medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lipsa stampila pe certificat medical

Buna ziua !
CAS Dolj mi-a respins Cererea de recuperare pe motiv ca certificatele medicale depuse nu au fost stampilate de catre platitor. Am argumentat ca Ordonanta nr.17/2015 prevede (citez) :
Art. V. Proceduri (1)
(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice.
Amploiatii Casei de sanatate au spus ca prevederile Ordonantei nu se aplica in cazul certificatelor medicale si gata.Considerati ca cei de la CAS au dreptate ?
Multumesc !

Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 15:15, 13 August 2016
Da,in acest caz functionarii de la Casa de Sanatate au dreptate,certificatul medical fara viza platitorului constituie motiv de invalidare si implicit refuz de decontare (Ord.233/2006/art33) Viza platitor inseamna semnatura platitor,data si stampila.
Va multumesc pentru raspuns dar eu cred ca din moment ce Ordonanta nr.17/2015 este ulterioara Ordinului 233 /2006 , implicit obligatia de a stampila certificatul devine caduca.
1. - Pentru unii este foarte greu sa se obisnuiasca cu ceva ce le modifica obisnuintele lor zilnice chiar daca modificarile sunt legale.
- Cu timpul se vor obisnui si ei.

2. Cei de la CNAS trebuia sa emita Ordinul respectiv in concordanta cu actele normative anterioare.
aveno a scris:

Va multumesc pentru raspuns dar eu cred ca din moment ce Ordonanta nr.17/2015 este ulterioara Ordinului 233 /2006 , implicit obligatia de a stampila certificatul devine caduca.

Dvs aveti dreptate,dar atata timp cat cei de la CNAS cel mai probabil nu si-au revizuit Procedura referitoare la modalitatea de restituire a sumelor pt cm catre angajatori in ceea ce priveste cauze de invalidarea decontarilor, dupa prevederea Ordonantei 17,se pastreaza "definitia vizei " dupa clasica semnatura si stampila...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza concediu medical de la medicina muncii. mailoftraian mailoftraian Buna , urmatoarea situatie : De cate ori beneficiez de concdiu medical sunt obligat prin Regulamentul interior al Angajatorului sa vizez adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical miriamcovalschi miriamcovalschi Buna ziua. As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul medical. Am fost angajata in anul 2015 in cadrul unui spital, si am beneficiat de mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si prenatal GabrielaAnca GabrielaAnca Buna ziua, Am o situatie mai ciudata la locul de munca si scoala la care lucrez, mai exact contabila, refuza sa imi platesca concediu medical si implicit ... (vezi toată discuția)