avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumparat auto din Germania cu KM modificati
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumparat auto din Germania cu KM modificati

Salutare,

Dupa cum se vede si in titlu, am avut neplacerea de a cumpara o masina din Germania care dupa ce am ajuns in tara s-a dovedit a avea KM dati inapoi cu mai bine de 140.000km.
Problema sta in felu urmator: La data vanzarii, dealer-ul din Germania i-a facut TUV ( verificarea tehnica ) 2.08.2016 , unde apar KM modificati (~202.000km) - vizibili in bord , am contract de vanzare-cumparare cu el, si am salvata oferta lui de pe mobile.de unde deasemenea km era 200.000km. Cu actele care le am, pot dovedi ca masina, la momentul cumpararii a avut ~200.000km.

Intrebarea mea este, exista vreo modalitate prin care as putea sa ii cer daune celui care mi-a vandut masina ? Probabil o modalitate ar fi sa compun un e-mail cu documentele pe care le am, trimis catre TUV (Registrul Auto German), probabil politia rutiera, etc (alte institutii).

Daca aveti vreo idee, sau sugestie cum ar treebui sa procedez, va rog sa ma lamuriti.

Multumesc,
Marius SUCIU
Cel mai recent răspuns: mariuss_suciu , utilizator 20:39, 12 August 2016
Daca intentionati recuperare c/v vehicul,puteti obtine numai prin actiune in instanta
Puteti detalia va rog ce inseamna "c/v" ?

L.E. Dupa ce am recitit m-am prins : Contravaloare vehicul.

Ca idee, masina daca avea KM reali in bord, pretul de vanzare era cu ~2500-3000 euro mai putin. Asadar, mi-as asuma KM daca vanzatorul m-ar despagubi cu aceasta diferenta cel putin. Stiu ca legislatia din Germania prevede 5 ani inchisoare pentru aceasta inselatorie.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
mariuss_suciu, utilizator
mariuss_suciu a scris:

Puteti detalia va rog ce inseamna "c/v" ?

L.E. Dupa ce am recitit m-am prins : Contravaloare vehicul.

Ca idee, masina daca avea KM reali in bord, pretul de vanzare era cu ~2500-3000 euro mai putin. Asadar, mi-as asuma KM daca vanzatorul m-ar despagubi cu aceasta diferenta cel putin. Stiu ca legislatia din Germania prevede 5 ani inchisoare pentru aceasta inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O părere privind inducerea în eroare (sau chiar înșelătorie din punctul meu de vedere) la achiziționarea unui autoturism: mai poate fi considerat nou dacă a stat 4-5 luni în showroom? utilizator-1 utilizator-1 am achizitionat un autoturism de la o reprezentanta auto si mi s a parut suspect din start cand am fost sa l ridic; am cerut un autorism nou din fabrica si ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină sh cu 420.000 km reali, nu 191.000 km câți a spus vânzătorul. pot să-l dau în judecată? Faura Faura Am cumparat o masina sh .de aproximativ 2 luni masina a stat mai mult in fata blocului am schimbat filtre ..furtune si alte cele masina tot nu merge ... Am ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)