avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare silita credit contractat in 2004
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare silita credit contractat in 2004

Buna dimineata!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pentru a depune o contestatie la o executare silita ce pasi trebuie sa urmez? Plicul de la executor a ajuns la adresa de domiciliu, care este in alta localitate decat aceea in care locuiesc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: flocanelu , utilizator 22:14, 20 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Formulați contestația la executare și indicați actuala adresă ca loc de primire a actelor procesuale (domiciliu procesual).Puteți trimite contestația prin poștă și după câteva zile vă uitați pe portalul instanțelor pt a vedea nr de dosar.
Va multumsc mult.
Daca sunteti urmarit de firma de recuperatori, scapati ieftin de executare. Recuperatorii de datorii nu mai pot reprezenta bancile sau alte firme juridice in instanta. Prin Decizia nr. 9 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 04.04.2016 care a devenit obligatorie pentru Instante, s-a decis ca prin interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 84 alin 1 din CPC, cererea de chemare in judecata si reprezentarea conventionala a persoanelor juridice in fata instantelor de judecata nu se poate face prin mandatar persoana juridica, nici prin consilier juridic sau avocatul acesteia din urma.
Deci puteti formula contestatie la executare la instanta din zona unde aveti domiciliul si invocati exceptia lipsei calitatii de reprezentant a celui care reprezinta Banca sau alta firma juridica, si cereti instantei sa anuleze toate actele de procedura facute de catre mandatar iar daca a trecut 3 ani de la data platii ultimei rate, invocati prescriptia.
Va trebuie totusi un avocat sa va redacteze contestatia si veti cere si cheltuielile de judecata pe care le veti face ( onorariu avocat, taxa judiciara de timbru etc ) pe care sigur le veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prev.art. 84(1) cpc, se aplica si cererilor de executare ? Irina S. Irina S. Pentru redactarea si depunerea cererii de executare silita, trebuie respectate prev.art. 84(1) Cpc? Ma intereseaza acest aspect, vazand Decizia nr. 9 din ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii de credite nu mai pot executa silit datornicii?! demyco79 demyco79 Instanţa supremă a decis că o firmă nu poate fi reprezentată în instanţă de o altă firmă atunci când este vorba despre executarea silită, decizia ... (vezi toată discuția)
împuternicitul cu procură specială, se poate prezenta în apel, fără a pune concluzii ? viktorV viktorV Conform NCPC și Codului muncii, partea (angajatul) poate fi reprezentat în instanța de apel, de către un împuternicit cu procură specială, al său, ... (vezi toată discuția)