avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament, probleme cu avansul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament, probleme cu avansul

Buna ziua ,am convenit sa vand apartament cu 3 camere in Bucuresti.Cumparatorul va face un credit la o banca,dar aceasta cere un avans de 35%.A gasit o firma care sa-i imprumute acest avans,dar eu trebuie sa semnez la notar cum ca am primit de la cumparator suma(avansul de 35%).Apoi eu voi primi toti banii pe apartament. Ce spuneti ,e corect asa?Nu voi pierde apartamentul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:29, 18 August 2016
popolean a scris:

A gasit o firma care sa-i imprumute acest avans,dar eu trebuie sa semnez la notar cum ca am primit de la cumparator suma(avansul de 35%).

:belay: In niciun caz nu semnati daca nu ati primit banii, pentru ca va puneti singur streangul de gat. Ati inteles? Daca nu aveti banii in mana NU SEMNATI.
Altfel ... :hammer:
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
trandafir2, moderator
Ce conteaza de unde ii primiti, adica de unde are omul banii ? daca va da banii , semnati pt avans- precontract si apoi incheiati contractul cand primeste imprumutul.
Nu conteaza de unde are banii, de la matusa Tamara sau firma bunicii Ghizela (ca sa fim in "actualitate" ;) ) puteti sa semnati fara probleme antecontractul.
Cred ca nu toata lumea a inteles exact intrebarea , nu semnati absolut nimic cum ca ati primit bani fara sa-i aveti in mana , oricum treaba mi se pare foarte dubioasa !
Nici omul nu se exprima clar, dar nu cred ca am înțeles greșit. Dacă ar semna ca a primit avansul fără sa vadă banii, ce sens mai are sa se împrumute cumpărătorul de la firma? Banii " s-au dat".
Și apoi, ce întrebare ar fi asta, daca sa semneze fără sa vadă banii? Nu cred ca se pune problema asa si ca întrebarea e" e ok sa semnez ca am primit banii dacă eu nu i-am primit?
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire, urgent Cristina120 Cristina120 Buna seara, Trec direct la subiect: Tatal meu vitreg este mostenitorul legal al matusii sale, persoana care nu a avut copii. In acelasi timp, aceeasi ... (vezi toată discuția)
Intocmirea unei hartii de mana pentru o arvuna laurycy_r@yahoo.com laurycy_r@yahoo.com daca cineva imi poate raspunde ...vreau sa iau o arvuna de la cineva fara sa merg la notariat si in prezenta unor martori .Este valabila acea hartie ?cam ce sa ... (vezi toată discuția)
Problema cu antecontract prima casa gcv gcv buna ziua.am si eu o problema.am facut si eu o promisune bilaterala de vanzare cumparare pt un apartament,am luat avans 500 euro,am depus toata documentatia ... (vezi toată discuția)