Legea nr.448/2006, republicata, nu prevede scutirea la plata cheltuielilor de intretinre a persoanelor cu handicap!
Buna ziua.Am o nelamurire si sper sa ma ajutati.La asociatia noastra , unde eu sunt administrator au venit vreo 3 persoane cu certificat de handicap si au cerut scutirea la plata datoriilor catre administratie . E vreo lege unde specifica asta ?? Cum pot face legal sa ii scutesc pe acei oameni??.
Ptr iulian odob.Trebuie sa cunoasteti ca serviciile speciliazate care se ocupa de inregistrarea,evidenta si acordarea ajutoarelor catre persoanele cu dizabilitati ,emit adrese oficiale catre autoritatea /regia a caror servicii sunt suportate de catre stat.Astfel persoana cu dizabilitate care beneficiaza de scutire sau reducere pe transport/calea ferata,post telefonic /TV detine din partea Inspectoratului de stat pentru persoane cu handicap ,ADEVERINTA inregistrata oficial prin care se comunica prestatorului de servicii,transport /telefon /electrica ,etc scutirea la plata,in conformitate cu OUG XXsi legea XXX,acestea diferind strict functie de afectiune .Adeverinta contine inclusiv precizarea referitoare la valabilitatea perioadei de beneficiere.In ultima perioada se practica acordarea de cupon lunar -gen pensie care acopera c/v anumite servicii,functie de incadrarea afectiunii.Concret de la postarea temei ,am contactat presedinte de filiala ISTH care a precizat ca NU exista dispozitie legala care sa prevada scutirea de la plata obligatiilor aferente platilor de intretinere,pentru nici o categorie de persoane incadrate in grupe de dizabilitati,nici macar persoanele aflate in stadii terminale cu afectiuni degenerative.