ynocentta a scris:
Ptr tudorioan.Poate precizati unde am facut mentiunea privitoare la dispozitia mentionata de dvs.
Sunteti in eroare si privitor la sustinerea ca
nu este obligatoriu ca existenta unui certificat ,sa conduca automat la acordarea de facilitati si drepturi.Informati-va competente si apoi lansati-va in expuneri .
Stimata ynocentta, cu parere de rau sunteti in continuare in eroare si iata de ce: "Art. 85.- (1) Persoanele cu handicap beneficiaza de drepturile prevazute la art.6 pe baza incadrarii in grad de handicap, in raport cu gradul de handicap. Art.89.- (1) Odata cu emiterea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap, comisia de evaluare are obligatia de a elabora programul individual de reabilitare si integrare a adultului cu handicap.
(3) Certificatul prevazut la alin. (1) da dreptul adultului cu handicap de a beneficia de dispozitiile prevazute de lege pentru gradul de handicap respectiv."
Am citat din Legea nr.448/2006, republicata acele texte care va contrazic in ceea ce sustineti. Pentru cunostinta dvs., sunt persoana incadrata in grad de handicap grav si posed un asemenea certificat care imi da posibilitatea sa beneficiez de drepturile prevazute de aceasta lege. Fara respectivul certificat, cu siguranta, nu asi fi beneficiat de niciun drept! Asadar, sunt in cunostinta de cauza si mai bine informat ca dvs. in aceasta materie.