In februarie 2007 am avut cu accident, am "pupat" un taxi in spate, am dat asigurarea pt a se ocupa de toate cele necesare. Dar, la inceputul lui iulie anul acesta am primit o citatie de la judecatoria Sibiu, eu fiind din CT care zice asa:
Numele meu, din Ct, chemat in aceasta instanta, in calitate de intervenient, in proces cu G.A, in calitate de reclamant, G.A, la cab avocat X in calitate de reclamant pt Fond-pretentii.
Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE.
In caz de neprezentare a partiilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Intrebarea mea este ce inseamna INTERVENIENT, de ce sunt chemat in instanta, ce inseamna INTAMPINARE, daca este necesar sa ma prezint, dc trebuie sa i`au legatura cu un avocat.
Din cate am inteles eu din mormanul de hartii pe care mi le`au trimis, cei la care aveam eu asigurare nu au achitat suma.
Pt INOCENTIA:
Eu nu am nici un interes personal, nu am de recuperat banii si prin urmare nu vreau sa intervin si nu inteleg de ce sunt chemat in instanta, accidentul a fost la inceputul lunii februarie 2007, am dat polita de asigurare pt a se ocupa de toate daunele.
Ce este "cererea de interventie IN INTERES PERSONAL" si ce este "CERERE DE INTERVENTIE IN INTERES ALATURAT", la ce ma ajuta ele, si daca trebuie sa fac si de ce?
INTAMPINARE nu am de acoperit pt mine nici o paguba, deci din cate am inteles nu poate fi in contra lui G.A. Unde pot face aceasta intampinare, daca o trimit, mai este necesar sa ma prezint, mentionez din nou ca nu vreau sa ma prezint, nu pot sa ma prezint.
Pt Dl CAZACIOC:
Ce am primit suna asa, pe langa prima parte pe care am postat`o la inceput
Catre. jud Sibiu
Subscrisa Gen. Asig, ..., prin acocat L.I., formulam prezenta:
Cerere de chemare in judecata,
Impotriva,
Sc Carp. asig, cu sediul in sibiu, in calitae de asigurator de raspundere civila auto,
Solicitandu`va in temeiuli dreptului de regres, sa dispuneti abligarea paratei la:
I. plata sumei de 3000 lei, reprezentand contravaloarea despagubirii achitate de catre Gen asig in temeiul asig facultative casco
II. Plata sumei de 2000 lei, repr reactualizarea cuantumului despagubirii cu 0.1%/zi pt fiecare zi de intarziere, penalitati calc
III.Plata sumei corepunzatoare reactualizarii despagubiri...
IV. Plata cheltuielilor de judecata....
Va solitam sa dispuneti citarea din oficiu a persoanei raspunzatoare de producerea accidentului, adica eu
S`a stabilit culpa mea, conducatorul avand asig la Carp Asig.
In baza raportului de asig facultativa CASCO, GEN asig a deschis dosarul de daune achitand asiguratului pagubit, despagubirea de 3000lei.
Cuantumul despagubiri este justificat de nenumarate hartii care imi sunt alaturate si mie...
In luna octombrie 2007, Subscrisa GEn asig, am avizat Carp asig pt achitatea despagubirii in cuantum..de 1900 lei.
Sa incercat solutionare si conciliere directa , reprezentantii Carp asig neprezentandu`se
Si de aici chemandu`ma pe mine. Spuneti`mi, va rog, ce sa fac. Multumesc si astept raspunsurile dvs.
Nu-ti lua niciun avocat si nu-ti bate capul cu intampinarea...nu are rost.
N-are rost sa dai bani de pomana... nu e necesar nici sa te prezinti la proces... nu esti pasibil de nicio sanctiune...
Intr-adevar, asiguratorii se judeca intre ei, iar tu esti citat in proces pentru ca asa spune legea... sa zicem pentru considerente de opozabilitate...
Esential e sa intelegi ca societatea de asigurare nu are nicio pretentie fata de tine si deci nu va trebui sa platesti nimic... si deci e inutil sa irosesti banii pe la avocati...
Temeiul chemarii lui in judecata, ca intervenient fortat, este legea... art. 54 din L136/1995...
Nu vei fi obligat el sa platesti vreo suma... de altfel, reclamanta cred ca nici nu a cerut acest lucru..
Acuma... ganditi-va... de ce isi face omul asigurare de raspundere civila (bine, in afara de faptul ca e obligatorie) ?
Pentru ca, daca va produce vreo paguba din vina sa... sa plateasca asiguratorul,
iar RCA-ul intra in functiune atunci cand tu esti vinovat de accident, ca daca ar fi celalalt, ar trebui sa-ti plateasca tie asiguratorul lui...
Asiguratorul RCA nu are drept de regres decat in cazurile prevazute la art. 58... respectiv daca ai produs accidentul cu intentie, sau accidentul este urmarea savarsirii unei infractiuni (de ex., ai condus beat, fara permis, etc...).