In februarie 2007 am avut cu accident, am "pupat" un taxi in spate, am dat asigurarea pt a se ocupa de toate cele necesare. Dar, la inceputul lui iulie anul acesta am primit o citatie de la judecatoria Sibiu, eu fiind din CT care zice asa:
Numele meu, din Ct, chemat in aceasta instanta, in calitate de intervenient, in proces cu G.A, in calitate de reclamant, G.A, la cab avocat X in calitate de reclamant pt Fond-pretentii.
Cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE.
In caz de neprezentare a partiilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Intrebarea mea este ce inseamna INTERVENIENT, de ce sunt chemat in instanta, ce inseamna INTAMPINARE, daca este necesar sa ma prezint, dc trebuie sa i`au legatura cu un avocat.
Din cate am inteles eu din mormanul de hartii pe care mi le`au trimis, cei la care aveam eu asigurare nu au achitat suma.
Dl Radu Alexandru are dreptate. Nu trebuie sa te agiti prea mult. Am fost si eu intr-o situatie identica. In urma accidentului cauzat din culpa mea, partea cealalta a ales sa isi repare autovehiculul in baza asigurarii sale CASCO, ulterior aceasta urmand, conform legii sa isi acopere cheltuielile din fondurile RCA -ului meu. Doar ca ajungandu-se la aceasta, cele doua parti nu s-au inteles in privinta daunelor, asa ca a fost intentat proces. Si eu am inceput sa caut in legi, ordine, am facut chiar o evaluare proprie a daunelor, ajungand la concluzia ca intr-adevar erau gresite, dar in cele din urma, sfatuit de juristi din mai multe domenii, nu m-am prezentat.
Am mai primit ulterior o citatie la al doilea termen, iar in cele din urma am primit hotararea instantei prin care se constata faptul ca partile s-au inteles. Bine, la mine era si o situatie aparte... cele 2 societati aflate in conflict, Omniasig si Asirom facand parte din acelasi consortiu, VIENNA INSURANCE GROUP. Nu stiu daca acest fapt a avut vreun efect asupra rezolvarii conflictului.
Buna ziua,
Aceeasi problema o are si sotul meu acum, eu as dori sa stiu daca depun aceasta Intampinare, mai trebuie sa se prezinte la proces? In plus noi nu mai avem acea asigurare RCA, a expirat de mult si nici nu mai avem acea masina macar, cum fac dovada ca aveam RCA la Unita la acea vreme? sau nu trebuie?
Puteti sa imi dat un model de intampinare? Am gasit ceva pe internet dar nu corespunde cazului.