Buna ziua,in urma decesului soacrei mele,sotul doreste achitarea intretinerii apartamentului unde a locuit aceasta.Problema este urmatoarea :
La intretinere are restanta de 9400 lei .....la care i s-au adaugat penalitati ptr neplata de 8800 lei . Noi am gasit chitante in care dansa achitat sume destul de considerabile ...dar par chitante putin dubioase ( exemplu in data de 25.02.2016 a platit 200 lei reprezentand utilitati restanta lista ianuarie 2016 )
Daca avea restante din anii 2014-2015 ...nu trebuia cei 200 lei scazuti din lunile anilor trecuti ?
Plus ca am 2 chitante unde nu este trecuta deloc data..
este posibil ca aceste penalitati sa fie atat de mari ?
Din orice credit prima data se platesc penalitatile iar mai apoi creditul initial, deoarece nu se pot pune penalitati la penalitati si astfel creditorul, incazul dvs. asociatia ar putea ramane cu penalitatile pana va ganditi dvs. ca ar trebui sa le platiti.
Atat timp cat nu detineti situatia concreta a platilor efectuate este hazardat sa ne dam cu parerea
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte justificarea pentru debit,respectiv suma de baza neachitata si modalitatea de calcul pentru penalitati
Este corect cum i s-a scris deoarece in 25 februarie era la avizier lista pe luna Ianuarie, iar mama dv. a platit 200 lei din rubrica restante care figura pe acea lista.
intelegeti ce va spun?
Cat priveste suma penalizarilor comparata cu suma restantelor principalului (cotele de intretinere) este posibil sa fie de acest ordin, dar trebuie verificat ca nu cumva sa se fi penalizat si penalizarile.
Incercati si luati legatura cu administratorul si presedintele asociatiei sa va dea o situatie cu lunile restante si cu modul de calcul al penalizarilor.
Aplicarea penalizarilor
annik
Buna ziua,sunt propietara in constanta si am o problema legata de penalitatile la intretinere.Am un sold de plata de 6 mil si penalitatile sunt de cca 7 mil ... (vezi toată discuția)