avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de a intra in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de a intra in apartament

Buna ziua. Am un apartament proprietate comuna cu fostul sot in care locueste el. Parintii mei au dreptul sa intre in casa fara acordul lui? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:55, 19 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă dvs sunteți acasă și le permiteți accesul, nu e necesar acordul soțului.
@Borika, atata vreme cat dvs. sunteti coproprietar si permiteti accesul sau stationarea in apartament nu este nicio problema, parintii nu incalca nicio norma legala.
Desigur, nu stim care sunt regulile familiei dvs., caci fiecare familie cu regulile sale !
Dacă dvs. permiteți intrarea în apartament și locuiți acolo au dreptul.
Dar și soțul are dreptul sa le ceara sa plece.
Presupunand ca cei doi soti locuiesc acolo. Si sotia isi da acceptul catre terti (parinti/socrii) sa intre si sa ramana. Sotul se opune si le cere tertilor sa iasa. Vreau sa fac o precizare - in ipoteza in care tertii nu parasesc locuinta - fapta de violare de domiciliu, de exemplu, nu este tipica in realizarea elementului material al laturii obiective. Chestiunea este discutabila, insa ma indoiesc ca vreodata, in aceasta situatie socrii vor putea fi acuzati de vreo infractiune prin faptul ca stationeaza in imobil (zis refuzul de parasire). Desigur, la modul generic, un abuz de drept ar putea fi sanctionat pe latura civila, nu contest.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj mirel.petcu mirel.petcu Am o nelamurire si v-as ruga daca aveti amabilitate sa ma lamuriti. sunt in proces de partaj cu fosta sotie aceasta a parasit casa pentru care ne judecam ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre divort si partaj (imobilul este al socrilor) Anaderol74 Anaderol74 Daca as vrea sa divortez, avand in veredere ca apartamentul in care locuiesc nu este al meu si al socrilor mei, sotul meu parasind domiciliul din bulein am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)