avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de veci sau concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de veci sau concesionat

In 1991 am achitionat de la primarie un loc de veci in Cimitirul central Bacau si am realizat o constructie au 3 cripte. Pe chitanta este mentionat loc de veci. Nu am semnat nici un contract de concesiune si nici nu s-a pus probleme concesionarii Am platit taxele de intretinere la zi iar acum 08.2016 mi s-a solicitat de catre firma LUVIS srl care a concesionat cimitirele din Bacau sa reconcesionez locul de veci deoarece au trecut 25 ani. Aspectul care m-a pus pe ganduri a fost conditia de a da chitanta originala de achizitie a locului de veci urmand ca firma (cu care nu am nici o relatie juridica - nici primaria si nici firma nu mi-au adus la cunostinta modificarea situatiei locului meu de veci} sa imi elibereze alta chitanta. Va rog sa-mi spuneti parerea privind legalitatea acestor actiuni si cum apreciati ca ar trebui sa actionez.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 14:26, 19 August 2016
Chitanta este a dvs., este un act juridic si nu se poate preda, anula sau inlocui cu alta chitanta, astfel inca faceti o copie legalizata a chitantei (10 lei), la notar si le dati copia.
Multumesc pentru reactie. in legatura cu reconserionarea aveti vreo solutie legala ?
din cate stiu locurile de veci sunt concesionate nu cumparate prin act de vanzare cumparare, dar daca dumneavoastra ati cumparat ar trebui sa aveti si actul de cumparare.Concesionarea se poate face pe perioada determinata cu drept de prelungire, daca initial a fost facuta concesionarea pe 25ani acum ar trebui prelungita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Concesionare loc veci ALEXANDRU_2 ALEXANDRU_2 Detin un loc veci in cimitirul Tg. Jiu pe baza unui act de succesiune dupa moartea tatalui mau care a cumparat acest loc in anul 1945 ( am chitanta de ... (vezi toată discuția)