avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dare in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dare in plata

buna ziua .am luat un credit pt o locuinta dupa 5 ani nu am mai reusit sa platesc ,in imobilu nu mai sta nimeni de 3 ani si sa acumulat datori la asociatie la enel sa debransat pt ne plata abonamentului contractul find pe fosat sotie acum am incercat pt dare in plata si banca a fost deacord dar mi au pus conditi sa nu am nici o datorie catre alte ,asociatie, primarie ,enel.e corect daca am fi avut bani achitam rata la banca intrebarea mea este darea in plata e pt cei ce nu au posibilitati de a plati si au acumulat datori care cu penalitatile care sunt nu reusec sa plateasca nici in 20 de ani de munca sau pt smecherasi va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:23, 19 August 2016
Din păcate darea în plată este pentru șmecheri. Au cumpărat imobile cu banii Băncilor și acum, pentru că a scăzut prețul imobilului, îl dau în plată, că așa e legea.
Normal ar fi fost să se aplice doar celor ce nu își permit.
În altă ordine de idei, legea prevede DOAR următoarele condiții :

a) creditorul şi consumatorul fac parte din categoriile prevăzute la art. 1 alin. (1), astfel cum acestea sunt definite de legislaţia specială;

b) cuantumul sumei împrumutate, la momentul acordării, nu depăşea echivalentul în lei al 250.000 euro, sumă calculată la cursul de schimb publicat de către Banca Naţională a României în ziua încheierii contractului de credit;

c) creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achiziţiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinaţie de locuinţă sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel puţin un imobil având destinaţia de locuinţă;

d) consumatorul să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea prezentei legi.

Doar datoriile la asociație ar putea bloca darea în plată, dacă există blochează vânzarea. va trebui să le achitați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolvare amiabila Ion47 Ion47 am fost dat in judecata pt o datorie catre asociatie de 4600 lei datorie acumulata intre ianoarie 2010 octombrie2012 din ianorie am inceput sa platesc pe 21 ... (vezi toată discuția)
Sistarea apei in apartament ileanasandu ileanasandu Ce pot sa fac in cazut in care asociatia de locatari mi-a debransat apartamentul de la reteaua de apa ? au efectuat o lucrare in bloc prin care mi-au debransat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in blocul nostru avem cativa restantieri care nu au ... BogdanGri BogdanGri Buna ziua In blocul nostru avem cativa restantieri care nu au mai platit de mai bine de 3 ani. Desi nu avem contracte individuale cu furnizorul de ... (vezi toată discuția)