avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distanta legala intre constructii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distanta legala intre constructii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
Pe un teren, proprietate privata, s-a construit blocul in care stau, restul de teren existent a fost impartit in locuri de parcare, care dau spre scarile blocului. Daca vrei sa iesi cu un carucior din bloc si sunt masini parcate pe locurile respective, este aproape imposibil.
Intrebarea mea este: Ce act normativ reglementeaza distanta minima obligatorie pe care proprietarul trebuia sa o lase intre locul de parcare si accesulin scara blocului? Mentionez ca locurile de parcare au fost vandute si altor persoane decat cele din blocul respectiv.
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:05, 24 August 2009
Din ceea ce cunosc eu, nu exista prevedere legala in aceasta problema. Singura referire in Legea constructiilor este de 1.90 intre constructii, dar nu cred ca parcarea este considerata constructie.
~ Conținut șters la cerere ~
Faceti o sesizare la primarie chiar pe internet. Gasiti adresa lor si descrieti situatia . Poate nu s-au facut acele locuri de parcare cu respectarea legislatiei di aproiecteler aprobate. Cateodata se stabileste ceva prin proiect si se realizeaza altfel pe teren ca mai vrea omul inca un pas in plus pentru locul de parcare.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
Adriantot, moderator
..ceea ce sugereaza adriantot este corect ..

imi este greu sa cred ca s-a emis o autorizatie de construire in care accesul in bloc a fost marcat cu 'lco de parcare '
Lecturati daca aveti timp , PUG, PUZ ( daca gasiti unul in zona) , Legea 50/1991 a constructiilor cu REgulamnetul de aplicare si Ordinul 119/2009 .
Pentru corectitudinea informatiei privitoare la distanta prevazta ,numai PUZ+PUG existente la autorittaea emitenta primaria de sector.
Referitor la nemultumirea privitoare la existenta in parcarea din fata imobilului dvs si a altor persoane straine ,se datoreaza interesului legitim al proprietarului parcarii private care probabil este adeptul principiului "primul venit primul servit",

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept de proprietate. contract de inchiriere cu aut. publice. consecinte D_aka D_aka Buna ziua, Am si eu o problema cu parcarea din fata blocului... In orasul nostru primaria inchiriaza locuri de parcare in parcarile de pe domeniul public, in ... (vezi toată discuția)
Autorizare construire bloc haiduc haiduc Buna ziua! Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc un raspuns avizat: Dupa cativa ani petrecuti \"la bloc\", mi-am dorit din suflet linistea unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? nerespectare makao makao Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema Am cumparat de la constructorulul blocului si o parcare. În momentul in care am facut ... (vezi toată discuția)