avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distanta legala intre constructii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distanta legala intre constructii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
Pe un teren, proprietate privata, s-a construit blocul in care stau, restul de teren existent a fost impartit in locuri de parcare, care dau spre scarile blocului. Daca vrei sa iesi cu un carucior din bloc si sunt masini parcate pe locurile respective, este aproape imposibil.
Intrebarea mea este: Ce act normativ reglementeaza distanta minima obligatorie pe care proprietarul trebuia sa o lase intre locul de parcare si accesulin scara blocului? Mentionez ca locurile de parcare au fost vandute si altor persoane decat cele din blocul respectiv.
Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:05, 24 August 2009
Ma voi documenta la primarie, pentru ca inteleg ca asta este singura solutie. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Weekend placut!
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru @loredanap
In sfarsit poate asa rezolvati problema . Soliciatai o audienta la primarie la dl jurist Clement , care munceste acolo.
Pe langa hotararile locale cu privire la locurile de parcare cea mai importanta prevedere este cea din Normativul P118/1999 - siguranta la foc a constructiilor. Acolo se prevad exact dimensiunile minime ale cailor de evacuare in functie de numarul de persoane (fluxuri). Iar acestea nu pot fi blocate niciodata. Chiar daca vor incerca unii sa apuna ca se refera doar la interiorul cladirii, in realitate ele trebuie sa existe libere pana la o distanta de siguranta fata de cladire (min. 1/3 din inaltime in cazul structurilor din beton armat). Cea mai mica evacuare este 1 flux = 0,8m latime (1 flux=90 persoane).
De asemenea parcarile pe trotuar (spatiu pietonal) sunt ilegale daca nu se asigura minim 1m de trotuar liber intre masina si gard/cladire. Folositi-va si de aceasta reglementare (nu stiu exact unde o gasiti dar ea exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept de proprietate. contract de inchiriere cu aut. publice. consecinte D_aka D_aka Buna ziua, Am si eu o problema cu parcarea din fata blocului... In orasul nostru primaria inchiriaza locuri de parcare in parcarile de pe domeniul public, in ... (vezi toată discuția)
Autorizare construire bloc haiduc haiduc Buna ziua! Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc un raspuns avizat: Dupa cativa ani petrecuti \"la bloc\", mi-am dorit din suflet linistea unei ... (vezi toată discuția)
Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? nerespectare makao makao Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema Am cumparat de la constructorulul blocului si o parcare. În momentul in care am facut ... (vezi toată discuția)