avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stampila expert contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stampila expert contabil

Va rog sa-mi spuneti daca utilizarea stampilei de expert contabil pentru vizarea Raportului de cenzor de catre alta persoana decat detinatorul stampilei este legala si unde se poate reclama acest fapt?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:47, 20 August 2016
Stampila de expert contabil este personala.
In evidentele corpului expertilor contabili este posibil sa se regaseasca un numar, care in mod normal ar trebui sa se regaseasca si pe stampila alaturi de numele expertului.
Puteti sesiza Corpul expertilor contabili si al contabililor autorizati din Romania, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/ 1991 republicata, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Wal99 a scris:

[...] utilizarea stampilei de expert contabil [...] de catre alta persoana [...]?

Situatia trebuie analizata in concret, la fel si expresia "utilizarea stampilei", caci nu oricine pune mana pe o stamplia, automat savarseste o ilegalitate. Deci, prima intrebare este lacunara si necesita a fi reformulata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Legea contabilitatii dinata dinata S-a modificat în 2007 Legea nr.82/1991, legea contabilitătii? Mulţumesc (vezi toată discuția)
Certificare bilant 2009 livacos livacos Care sunt persoanele ce pot efectua certificarea bilantului pe 2009 la contribuabili mijlocii (vezi toată discuția)