Salut am si eu o problema lucrez la o firma si am un contract de garantie la ei in valoare 2500 de ron in contractul de garantie pe care il am cu ei scrie clar ca garantie mi o poate returna numai in situatile urmatoare , cand mi se schimba functia si nu mai am treaba cu depozitul ori cand plec din firma trebuie sa mi dea toata garantie cu tot cu dobanda afernta conform contractului de garantie problema vine acum ei vor sa mi dea garantia inapoi esalonat cate 90 de ron pe luna dar eu nu vreau asa vr sa se respecte contractul de garantie semnat intre mine si firma in cazul in care nu respecta contractul semnat si imi livreaza cate 90 de ron pe luna ii pot reclama la ITM stiu ca o sa primeasca amenda dar as vr daca se poate sa scot si niste bani de la ei se poate sau nu ? va multumesc mult Si mai am o intrebare concedierea se face in scris nu verbal pana nu primesc concedierea in scris nu plec de la munca ce daca imi spun ei verbal ca sunt concediat
ITM-ul nu are cum sa-l sanctioneze cu amenda pe angajator daca va restituie garantia in rate. In baza contractului incheiat va puteti indrepta impotriva angajatorului cu o actiune in instanta sau puteti apela la mediere.
Concedierea verbala este nelegala. Solicitati angajatorului,in scris, sa va comunice decizia de incetare a c.i.m. . In caz de refuz, sesizati ITM-ul.
pai in contractul de garantie scrie clar ca garantia se restituie numai atunci cand angajatului i se schimba functia si numai are treaba cu depozitul sau atunci cand pleaca din firma trebuie sa mi restituie garanita cu dobanda aferenta ca in contract scrie ca frima se obliga sa mi depuna bani intr un cont la o banca pe numele meu in contract nu scrie ca bani din garantie mi poate returna in rate ci toti odata si inca ceva trebuie sa semnez decizia de incetare a C.I.M sau nu sunt obligat sa o semnez ? si trebuie sa mi o dea ca atare va multumesc mult
Intr-adevar, daca nu scrie in contract altfel, garantia se restituie integral nu in rate.
Dvs trebuie sa semnati doar ca vi s-a inmanat o decizie de incetare a c.i.m. . In situatia in care nu vi s-a inmanat asa ceva, atunci solicitati in scris angajatorului sa va elibereze un exemplar de pe aceasta decizie.
Decizie incetare cim
bgdan
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la ... (vezi toată discuția)
Buna seara
theofilius
la data de 01.10.2012 mi am dat demisia din functia de hidrolog la firma la care am lucrat pe motivul ca nu mi am luat salariul timp de 5 luni.
vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)