avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... declaratie de primire in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

declaratie de primire in spatiu

buna ziua.as dorii sa stiu daca in urma dezbaterii unei succesiuni dupa socrul meu a ramas un apartament cu 2 camere din care a rezultat urmatoarele cote ,sotia impreuna cu cumnata-mea 3/8 impreuna iar soacra-mea restul.Dupa decesul socrului nepotul impreuna cu sotia si copilul s-au mutat in apartament cu soacra-mea,deoarece adresa de domiciliul nu erau legale noului domiciliul cumnata impreuna cu ffiul si nora au mers la politie dand o declaratie de primire in spatiu in baza cotei de coproprietar rezultata din actul de succesiune adresa de domiciliul al cumnatei fiind alta decat adresa la care s-a mutat nepotul acum la adresa respectiva neavand domiciliul real decat soacr-mea.Acum dupa cate m-am informat stiu ca primirea in spatiu este vorba de persoane tolerate,se face cu consimtamantul scris al gazduitorului,insotit de actul de proprietate al acestuia,or un act de proprietate real poate fi dobandit printr-un certificat de mostenitor sau un act de vanzare cumparare,iar pe de alta parte locuieste la alta adresa decat cea din declaratie.Ar mai fi ceva ,cota reala a cumnatei ar fi de 3/8 impartit pe din doua adica 1/9din suprafata intregului apartament,pe cand cum nu este greu de ghicit nepotul a ocupat aproape in totalitate intregul apartamentsi aici as avea o nedumerire se poate da o declaratie de primire in spatiu pe o suprafata mai mare decat cea detinuta in acte.Am sa ma refer si la pozitia soacra-mi,aceasta este o persoana in varsta de 83 de ani care are o pensie pentru handicap vizual grav si o pensie pentru limita de varsta,aceasta fiind izolata in sufragerie in fata unui televizor la care oricum nu vede ci doar asculta atunci cand nepotul isi aduce aminte sa-i curete aparatul auditiv,camera este plina de mucegai .iar jucariile stranepoatei sunt imprastiate peste totCe mai pot spune in mod sigur este ca nepotul a facut presiuni de ordin psiho-emotional spre a convinge pe sotia mea sa renunte la partea ei de mostenire in favoare lui,sub pretextul ca el va vea grije de ea pana la moarte,or pina in prezent nu a avut alta grije decat sa-i toace bani.va -s fi recunoscator pentru orice sfat sau indrumare in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:04, 28 August 2016
O persoana poate avea mai multe proprietati. Daca el locuieste doar intr-una nu inseamna ca in alta, pe care o detine in calitate de proprietar, nu poate lua in spatiu pe cine doreste sufletul sau. Oricare dintre mostenitori-in cazul in care sunt mai multi- au dreptul sa ia in spatiul de locuit pe cine vrea atata timp cat imobilul nu a fost notificat in CF ca locuinta a familiei. Numai dupa o astef de notificare este necesar acordul tuturor mostenitorilor. In cazul de fata, notificarea nefiind facuta in CF totul este cat se poate de legal.
buna seara.am o nedumerire desi nu va contrazic cum ca nu a-ti avea dreptate eu totusi intreb la ce mai sunt inventate cotele-parti daca un coproprietar cu o cota de 1/8 introduce numai pe barba lui cate persoane doreste,este limpede ca se incalca dreptul de proprietate al celorlalti coproprietari
Atata timp cat imobilul nu a fost notificat in CF ca locuinta a familiei, nu se incalca nimic.
Buna ziua, as dori o mica lamurire intr-o privinta si anume,daca la o adresa un coproprietar sau proprietar da o de claratie de primire in spatiu pentru un numar x de persoane iar in mod real la adresa respectiva locuiesc un numar y de persoane atunci ce autoritate ar trebui sesizata in legatura cu falsul in declaratii,Mai concret este vorba de o u g 97/2005 reactualizata iar in anul 2012 a fost propus un proiect de lege de catre ministerul afacerilor si internelor referitor la problema aratata
Aveti perfecta dreptate. Va puteti adresa cu o solicitare politiei care urmeaza a face cercetari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Lnstanta de tutela petre_marian petre_marian buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut ... (vezi toată discuția)
Declaratie de consimtamant petre_marian petre_marian buna ziua.declaratia de consimtamant de primire in spatiu intr-un imobil aflat in coproprietate .poate unul din cei trei coproprietarisa-si dea consimtamantul ... (vezi toată discuția)