Suntem 6 frati, tata a murit acum 7 ani, in tot acest timp am incercat sa ne ajutam mama fiecare cum a putut. Am constatat, insa, ca toti banii pe care ii lasam si multe alte lucruri -dispar! Nu ii ajung niciodata banii si utilitatile sunt platite cu intarziere tot timpul. Mama are o pensie de 1150 ron, suma pe care noi o consideram suficienta ca sa ii ajunga sa se intretina, nu mai spun ca nu are nimic de investit in casa, animale, pasari au fost vandute toate dupa moartea tatei, deci nu are alte cheltuieli suplimentare.
Acum am hotarat sa ii umblam prin acte sa vedem care este situatia. Spre marele nostru soc am descoperit ca are 5 credite facute: icredit, provident, garanti bank, card de cumparaturi si la casa de pensii, la toate are penalitati de intarziere si ce este mai socant este faptul ca sunt trecuti parteneri frati de-ai mei, iar ei nu au stiut nimic, datele lor CNP etc sunt trecute in contracte.Acesta situatie ne-a ingrijorat, adica, a luat cu imprumut 2000 si a dat inapoi 8370 si tot asa. Intrebarea este daca exista o forma legala in care mama sa fie constransa sau sa nu mai poata apela la aceste servicii de creditare fara acceptul unuia dintre frati? marea noastra temere este ca va vinde si casa fiindca a vandut mare parte din ce a avut prin casa si a facut si aceste credite! Nu stim cum sa reusim sa o tinem sub observatie sa nu ne trezim cu cine stie ce alte surprize. Problema e ca nu colaboreaza, nu vrea sa spuna pentru ce a luat bani cu imprumut, ce a facut cu ei...etc. Nu am reusit sa scoatem nimic de la ea.
Buna ziua,
Daca nu puteti sa dovediti ca mama dumeavoastra are ceva probleme cu capul si sa solicitati stabilireaunei curatele atunci .....
E tare neplacut, va inteleg.
Daca nu ati dezbatut succesiunea de pe urma tatalui e bine sa o faceti ca sa salvati ce se poate salva.
Credit ifn
ap_razvan
Buna ziua, am si eu o nelamurire, mama mea a facut un imprumut la Icredit in valoare de 400 de lei si un al doilea imprumut tot de 400 de lei. A platit timp de ... (vezi toată discuția)