Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati în următoarea situatie:
sunt căsătorită,împreună cu soțul am facut un credit ipotecar care se afla acum în executare silita(apartamentul în care locuim).Mama a vândut recent un teren si am putea stinge creanta.Mentionez ca am doi frați,care au primit de la părinți cate un apartament dar fara nici o dovada ( acestea fiind cumpărate direct pe numele lor).Cum sa procedez pentru a fii protejată pe de o parte de soț (În cazul unui divort),iar pe de altă parte de frați (după moartea parintilor)?Doresc sa fac un partaj ,avem acordul băncii (apartamentul este singurul bun pe care il avem).Nu stiu cum sa primesc banii.Va multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
nu inteleg prea bine.. mama vrea sa va dea bani sa va salvati casa ? si vreti sa faceti partaj cu sotul ?
Luati de la mama cu titlul de imprumut, asa veti plati sulta sotului pe casa. In timp, dreptul la actiune al mamei se prescrie si nu mai are cum recupera. Asa va feriti si de frati.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Partaj.. asta inseamna, sa impartiti bunul, asta presupune ca dvs sa il aveti pe tot, dar pt partea lui sa ii dati sulta..
Mai are si alti creditori in afara de banca pt imprumutul ipotecar ?
Divort
Mihai25
Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)