avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunat la munca cu nr ascuns din partea organului de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunat la munca cu nr ascuns din partea organului de cercetare

Buna ziua,

Am momentan o avocata, dar din totdeauna am fost o persoana caruia ii place sa culeaga mai multe opinii.
Sunt momentan implicat intr-un caz penal, si anume incaierare si am calitatea de suspect. (nu am nici-o plangere impotriva mea, am facut plangere ca am fost lovit)
Am fost citat pe 4 iulie la sediul politie. Avocata mea a fost in concediu, si eu m-am prezentat singur pentru a semna schimbarea incadrarii de la lovire si alte violente la incaierare. Am discutat cu organul de cercetare ca va fi imposibil sa vin sa dau declaratie pana dupa data de 22 Iulie, deoarece voi pleca si eu in concediu pe 12. Dupa 22 a fost imposibil pentru ea, deoarece pleca si dansa in concediu. A ramas sa stabilim o data undeva dupa 4 august a spus ea.

Ei, domnisoara de la politie, cum e mai uituca, m-a sunat pe 18 sa-mi zici ca imi va trimite din nou o citatie acasa. I-am explicat frumos dansei la telefon ca sunt plecat din tara si nu are cui sa inmaneze citatia respectiva, si din nou a ramas sa ne auzim dupa inceputul lui august.

A venit si august, si am asteptat sa primesc o citatie sau sa fiu sunat, chiar mi-am consultat avocata daca n-ar trebui sa contactam noi politia, ea spunand ca trebuie ei sa ne contacteze.

Ei, acum vine chestia ciudata, ca m-a sunat in jurul orei 10:00 intr-o lunea, cu numar ascuns. Eu nu imi permit sa nu raspund la numar ascuns, deoarece ma mai suna diversi clienti din austria/germania, la care se mai intampla sa apara si numar ascuns cand ma suna. Eram intr-o mica conferinta cu angajatorul meu, si am raspuns instant, ca sa aud pe un ton impunator sa vin neaparat sa dau declaratie, azi sau maine, seful meu auzind aceste lucruri. A avut un comportament de parca as fi eu acela care nu am vrut sa dau declaratii, ca fug de politie. Bineinteles a sunat-o avocata si a stabilit declaratia intr-o saptamana.

Acum, intrebarea mea, are voie sa ma sune cu numar ascuns in timpul programului de lucru? Sunt foarte rastit impotriva ei deoarece pe tot parcursul procesului pana acum a dovedit un comportament de o scolarita de 14 ani si are un comportament neadecvat in continuu. Stiu ca am citit si intr-o zi ca politia nu ar avea voie sa ma caute la locul de munca.

As dori sa demarez o plangere impotriva ei pentru lipsa de procedura. Ce parere aveti?
De asemenea, care sunt drepturile mele daca am fost chemat sa dau declaratii si am un concediu programat de dinainte. Am dovada vizele in pasaport ca am fost plecat, si politia a fost informata de acest lucru.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va consultati cu avocatul dumneavoastra.
In mod normal trebuia sa nu se intample asa si nu am inteles de ce s-a intamplat...

Avocata a depus si ea in scris referitor la aspectele cu perioada in care nu puteti fi audiat?

Era bine sa fi procedat asa.

Nu aveti ce plangere sa faceti referitor la nerespectarea procedurilor si nici nu are sens sa va puneti rau cu politista.
In calitatea pe care o aveti organul de urmarie penala poate sa va citeze daca se impune in interesul rezolvarii cauzei ori de cate ori considera necesar si nu are nici o obligatie sa tina cont de concediul dvs sau de programul de munca, vorbim totusi de un dosar penal, rugati avocatul sa va explice.
Ati fost sunat cu numar ascuns deoarece a folosit telefonul fix de la serviciu, este un lucru obisnuit.
Trebuie sa mai stiti ca in calitatea de suspect/inculpat aveti drepturi si obligatii reglementate de CPP, iar una din obligatii este de a va prezenta la chemările organelor judiciare iar în cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, se poate emite mandat de aducere împotriva dvs, iar daca va sustrageti, judecătorul poate dispune arestarea preventivă, pe de alta parte unul din drepturile dvs, este de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală MariusDaniel94 MariusDaniel94 Buna ziua azi am fost instintat ca exista o plangere penala impotriva mea care a fost depusă pe data de 20 septembrie 2019.despre care eu nu stiam nimic este ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a da o declaratie danaa1 danaa1 O persoana chemata la politie, este obligata sa dea declaratie fara sa vrea? Parca legea spune ca o persoana citata are dreptul de a nu face nicio ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la audiere, motivare și posibile consecințe Jynx Jynx Am primit o citatie \"Dl... domiciliat... este chemat la D.I.I.C.O.T. din Bucuresti... pentru data de 18 august 2017 ora 15:30, in calitate de suspect, in ... (vezi toată discuția)