Martonze a scris:
Art. 403 Cod Civil
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
În cazul enunţat de Dvs., s-au schimbat împrejurările avute în vedere la prima hotărâre.
În plus,dacă e autoritate părintească comună, nu ştim dacă mama şi-a dat acordul pentru schimbarea domiciliului tatălui :-/
În ce priveşte "părerile specialiştilor" asociaţiei, vă rog să remarcaţi că specialiştii comentatori sunt una şi aceeaşi persoană, deţinătoare a mai multor adrese de facebook :)
Parererile asociatiei respective reprezinta pareri ca ale oricarei persoane.
Pe mine ma intereseaza sa le cunosc pentru ca asa pot vedea cum sa fac apararile daca se vor baza pe acele pareri, spre exemplu.
Revenind la cazul concret:
Mama nici nu stia ca si-a schimbat domiciliul.
Au existat nicte banuieli si deschizand un nou proces la scurt timp pentru program de vizita initial si apoi s-a cerut stabilirea domiciliului la ea.
Dupa mai multe citari in acest proces nou deschis se pare ca nu mai locuieste la acea adresa si nici nu se cunoaste o alta adresa unde locuieste tatal in prezent.
Urmeaza ca la urmatorul termen sa vedem cum facem cu citarea deoarece instanta a vrut sa il citeze in Romania dar eu nu am vrut pana in acest moment intrucat am vrut sa ma conving daca mai locuieste sau nu la adresa indicata in vechiul proces.
Am avut banuieli foarte serioase ca si-a schimbat domiciliul si locuinta.
Nici locul de munca care il avea nu cred ca il mai are intrucat locuia la o locuinta data de angajator si daca nu mai lucreaza acolo nici nu mai locuieste...
Mama oricum nu este de acord ca minorul sa locuiasca la alta adresa decat cea verificata in vechiul proces si de aceea se va solicita suspendarea executarii silite pana la judecarea unui alt proces, respectiv noul proces care a fost deschis anterior de inceperea executarii silite care se contesta.
Eu sunt de parere ca executarea silita ar trebui suspendata pana la solutionarea procesului in care va avea loc o rejudecare efectiva si in functie de solutia pronuntata de instanta de rejudecare ori se va putea continua executarea silita avand in vedere ca se va ratifica noul domiciliu al parintelui creditor ori va inceta executarea silita pentru lipsa unui titlu executoriu valabil deoarece pronuntandu-se o noua hotarare judecatoreasca aceea va fi valabila.
Pe de alta parte, admitand prin absurd ca tatal va obtine din nou castig de cauza si in cazul rejudecarii ( pentru ca, se pare ca, in speta...orice este posibil oricat de incredibil ar fi sau ar ...parea...) executarea silita tot ar trebui sa inceteze pentru ca ar fi vorba de un alt titlu executoriu.
Instanta de contestatie la executare, asa cum foarte bine ati remarcat doamna Martonze, nu poate judeca un fond al cauzei, o rejudecare a procesului, caz in care ar trebui suspendata executarea silita si sa aiba loc o noua judecata il alt dosar, in alt proces separat.
In opinia mea, instanta sesizata cu contestatia la executare poate verifica cel mult daca parintele creditor mai locuieste sau nu la acel domiciliu.
In acest sens eu deja am adunat dovezi din care rezulta ca nu mai locuieste acolo...
Nici sa dispuna o ancheta sociala nu stiu in ce masura ar avea rost dar este posibil ca instanta sesizata cu contestatia la executare sa dispuna asa ceva.
Problema mare ar fi aceea ca, daca nu se iau in seama inscrisurile depuse de parintele creditor ar continua executarea silita intrucat nu s-ar suspenda executarea silita.
Ce ar insemna acest lucru e lesne de inteles...
Ajungerea la condamnarea la penalitati de intarziere a parintelui debitor de buna-credinta...
De aceea, apreciez ca, ar trebui suspendata executarea silita pana la momentul judecarii unui proces pe fond si pana cand se va pronunta o hotarare definitiva si nicidecum continuarea executarii silite care insemana consiliere psihologica si penalitati.