avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Stramutare dosar proces civil.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Stramutare dosar proces civil.

Redau succint problema la care as dori un raspuns sau un sfat
.
In anul 2013 am inceput procesul cu o firma de recuperari creante in urma unei adrese de executare silita pentru un credit nerambursat din anul 2006
. Procesul s-a desfasurat timp de trei ani in Ploiesti, locul unde aveau sediul executorii judecatoresti cat si sediul firmei de recuperari.
.Dupa toate actele doveditoare depuse la dosar ,a contestatiilor si taxelor platite, instanta a considerat ca firma de recuperari pastreaza dreptul de a-si primi suma stabilita de ei, chiar daca in graficul de rambursare a ratelor lunare au "sters" intentionat trei ani din cei zece.
Consider ca mi s-a facut o nedreptate , cu multe minciuni scrise in hotararea finala.
Pot stramuta dosarul in Bucuresti sau in resedinta de judet unde am domiciliul? Multumesc tuturor celor cu raspunsuri pertinente!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:56, 23 August 2016
Stramutarea poate fi ceruta doar ptr.motive de banuiala legitima sau de siguranta publica[Art.140 NCPC].Banuiala se considera legitima in cazurile in care exista indoiala cu privire la impartialitatea judecatorilor din cauza circumstantelor procesului,calitatii partilor ori a unor relatii conflictuale locale[Art.140(2)NCPC].Aceste imprejurari de fapt trebuie dovedite, simple afirmatii sau suspiciuni nu sunt relevante.In opinia mea nu aveti motive de stramutare.Pe de alta parte, daca ati epuizat inclusiv caile extraordinare de atac nu mai puteti face cerere de stramutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces niculae49 niculae49 Am pierdut procesul civil la prima instanta, sunt un termenul de apel. Catre ce instanta pot formula o cerere de stramutare ? Mai fac mentiunea ca instanta ... (vezi toată discuția)
Poate fi solicitata stramutarea unui dosar de judecata catre o alta instanta din alt judet ? ContSters365439 ContSters365439 Doresc un raspuns va rog. Sunt din Suceava si as dori sa solicit stramutarea dosarului la Bucuresti sau in alt oras. Poate fi posibila stramutarea ? Sau, se ... (vezi toată discuția)