avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara

Pot fi concediata disciplinar daca am refuzat sa semnez un act aditional cu acordul partilor si o noua fisa a postului in conditiile in care locul meu de munca exista fiind confirmat de Curtea de Apel Pitesti ( am fost concediata pe motivul desfiintarii locului de munca, iar Curtea a anulat decizia ) si avand si o fisa a postului semnata inainte de prima concediere ? De cine trebuie semnata sanctiunea disciplinara, respectiv concedierea, societatea fiind in reorganizare ?
In 2014 am fost concediata prima data ca urmare a desfiintarii locului de munca.
In Februarie 2016 Curtea de Apel Pitesti , prin decizie definitiva, anuleaza decizia de concediere ca fiind abuziva si nelegala.
Urmeaza reincadrarea si primesc aceeasi fisa de post pe care am semnat-o in 2014 si cu care am fost de acord.- pe Urgente
In Aprilie 2016 suntem puse 14 persoane sa semnam Acte Aditionale +Fisa Postului ( intr-o jumatate de ora ) in baza unei organigrame din Noiembrie 2015 ce cuprindea 13 posturi "Urgente +Cabinete +Program de zi ". Am refuzat deoarece aveam o decizie judecatoreasca. In Act era schimbat locul de munca din Urgente in Urgente+ Cabinete + Program de zi. Actul a fost incheiat prin acordul partilor. Mentionez ca inainte cu aproximativ doua saptamani de a fi puse toate cele 14 salariate sa semnam, am fost fortata doar eu sa semnez noua fisa de post mai sus mentionata, fara act aditional. De asemenea am fost fortata sa semnez de luare la cunostinta despre "noua organigrama "- cea din 2015 , desi am spus ca eu luasem deja la cunostinta in timpul procesului, societatea raspunzand in felul acesta Curtii dea a-i pune la dispozitie un document prin care sa arate ca locul meu de munca era desfiintat.
Se dispune cercetarea mea disciplinara ca urmare a refuzului meu de a semna cele doua acte. In Iulie 2016 sunt sanctionata disciplinar cu desfacerea
contractului ca urmare a refuzului meu. Am primit prin posta o copie a acestei decizii semnata de administratorul special si de directorul general, societatea fiind in insolventa o perioada si acum in reorganizare.
Cu respect astept raspunsul dumneavoastra !
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
teteacristina72, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 24 August 2016
Din cate știu eu refuzul semnării unui act adițional nu poate constitui abatere disciplinara.

Eu îl consider un abuz însăși faptul ca va forțează iar faptul ca sunteți cercetat disciplinar este un al doilea abuz.
Multumesc foarte mult ! Faptul ca am primit o copie a acestei decizii este corect ?De cine trebuie semnata decizia in situatia data ?
@ teteacristina72

Faptul ca ati primit un exemplar de pe decizia respectiva este corect. De la data primirii , aveti la dipspozitie un termen de 30 de zile de a contesta decizia laTribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

... societatea fiind in insolventa o perioada si acum in reorganizare. ..


Decizia ar trebui sa poarte semnatura administratorului special/judiciar.
Cred ca nu am pus intrebarea corect : Am primit o copie a sanctionarii disciplinare cu desfacerea CIM . Nu trebuia sa primesc un exemplar in original ? Multumesc
In mod normal, trebuia sa primiti un exemplar de pe decizia de desfacere a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a semna fisa postului si actul aditional la contractul individual de munca dancerhd dancerhd Am nevoie de un sfat urgent. Un coleg in urma restructurarii societatii a fost schimbat dintr-o functie in alta pastrand acelasi salariu. Cand a primit decizia ... (vezi toată discuția)
Reorganizare, concediere colectiva si revenire din cic ContSters328324 ContSters328324 Buna ziua, Va aduc la cunostinta situatia mea si as dori daca se poate sa imi spuneti cat de legala sau nu este: Lucrez la o societate de stat si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului Gabriela Borcea Gabriela Borcea Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial) Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului ... (vezi toată discuția)