avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume

Buna,sunt din Cluj-Napoca,doresc sa-mi schimb prenumele,in loc Sanda,sa fie Rebeca.Cum se procedeaza,unde trebuie sa ma dresez,presupun ca la Primaria Cluj.Cat dureaza acest proces si cam cat ar costa?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:13, 31 August 2016
Cererea se depune la Starea civila de care apartine locul dvs. de domiciliu. Trebuie sa aveti motive temeinice ca sa vi se aprobe cererea, de ex. sa puteti dovedi ca asa sunteti cunoscuta in societate (persoana publica, autor de lucrari literare sau stiintifice etc.).

Dureaza 2-3 luni iar procedura o gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
sau aici, cu mențiunea că taxele nu cred că mai sunt aceleasi
www.avocatnet.ro/content/for...
si in multe alte topicuri. N-ar fi fost rau sa dati o cautare in forum inainte de a publica intrebarea, asa recomanda regulamentul.
DACA NU-MI PLACE PRENUMELE DAT DE PARINTI,DE CE SA NU-L POT SCHIMBA.
DAR POT ADAUGA INCA UN PRENUME?-CEL DORIT DE MINE?
Nu mai scrieti cu litere de tipar, va rugam. Puteti sa incercati sa va schimbati prenumele dupa cum va doreste sufletelul. Mergeti la starea civila de la locul dvs. de domiciliu, unde va veti argumenta solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume copil SHAMMY SHAMMY Buna ziua. As dori sa stiu daca pot schimba un prenume al copilului din certificatul de nastere, avand in vedere urmatoarea motivare: unuia dintre parinti nu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi schimb prenumele capone007 capone007 buna dimineatza...am o intrebare care ma macina si nu sunt sigur de rezolvarea acesteia...numele meu este..S.....-M......-ALIN....si asi dori sa stiu daca imi ... (vezi toată discuția)
Schimbare/stergere al doilea prenume LuanaJade LuanaJade Buna ziua, As dori sa stiu care sunt procedurile pentru stergerea sau inlocuirea unui prenume. Multumesc (vezi toată discuția)